Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Η Ελληνική Παραδοσιακή Νυφιάτικη Φορεσιά, στο Πνευματικό Κέντρο
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Η Ελληνική Παραδοσιακή Νυφιάτικη Φορεσιά, στο Πνευματικό Κέντρο

Έκθεση με θέμα «Η Ελληνική Παραδοσιακή Νυφιάτικη Φορεσιά», πραγματοποιούν από τις 12 έως τις 19 Μαρτίου, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και  το «Εργαστήρι Ελληνικής Παραδοσιακής Φορεσιάς», στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Κ. Καβάφης» του Πνευματικού Κέντρου.
Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις σε μαθητές σχολείων - χωρίς συμμετοχή. Η ξενάγηση και η παρουσίαση θα γίνει από την Πελαγία Οικονομίδη -πτυχιούχο της Φιλοσοφικής Σχολής, τμήμα θεατρικών σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα:
-Ντύσιμο κάποιων παιδιών με παραδοσιακή φορεσιά.
-Παιχνίδι ερωταπαντήσεων σε σχέση με την σειρά που φοριούνται τα κομμάτια των φορεσιών και αναφορά σε κάποια από αυτά όπως είναι το ζωνάρι ή η ζώνη που τα συναντάμε στις περισσότερες γυναικείες και ανδρικές φορεσιές και γιατί.
-Αναφορά στις διαφορές των φορεσιών ανάλογα με την κοινωνική θέση της γυναίκας και την ηλικία της. Άλλη η φορεσιά της γιαγιάς, της παντρεμένης, της λεύτερης κτλ
-Αναφορά στον ρόλο του εμπορίου και κυρίως στην «τοποθέτηση» των φορεσιών μέσα στον χρόνο.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής για την ξενάγηση. Τηλ επικοινωνίας: 2295030254, 6972280716, 6946353924
Πνευματικό Κέντρο, αίθουσα «Κωνσταντίνος Κ. Καβάφης»: Ακαδημίας 50
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 13:00, 17:00-20:00, Σάββατο & Κυριακή 10:00 – 13:00


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.