Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε σχολεία του Δήμου Αγίας Βαρβάρας
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε σχολεία του Δήμου Αγίας Βαρβάρας

Εννέα σχολεία του Δήμου Αγίας Βαρβάρας συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής –ΔΙΑΤΡΟΦΗ, το οποίο υλοποιεί το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis σε συνεργασία με το Δήμο , με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.
Τα ενταγμένα στο Πρόγραμμα σχολεία της Αγίας Βαρβάρας είναι τα εξής: 4ο Δημοτικό, 5ο Δημοτικό, 6ο Δημοτικό, 8ο Δημοτικό, 1ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμνάσιο, 3ο Γυμνάσιο, 1ο Λύκειο, 2ο Λύκειο. Επίσης, έχουν καταθέσει αιτήσεις προκειμένου να ενταχθούν το 1ο Δημοτικό και το 3ο Νηπιαγωγείο της πόλης μας.
Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ διαχειρίζεται με επιτυχία τα προβλήματα ανεπαρκούς σίτισης των παιδιών και προλαμβάνει προβλήματα υγείας, τα οποία συνδέονται με κακές διατροφικές συνήθειες. Αυτό επιτυγχάνεται με την προσφορά ενός δωρεάν, υγιεινού γεύματος κάθε μέρα σε όλους τους μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν, καθώς και με την έμπρακτη προώθηση προτύπων υγιεινής διατροφής.
Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας θεωρεί καίριας σημασίας τέτοιου είδους προγράμματα, δεδομένου ότι συμβάλλουν τα μέγιστα στην υγεία, τη σωματική ανάπτυξη και την πνευματική πρόοδο της μαθητικής μας νεολαίας, γι’ αυτό και τα υποστηρίζει και ενθαρρύνει σταθερά, σε πλαίσιο γόνιμης συνεργασίας με τους αρμόδιους φορείς υλοποίησης.

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.