Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Η Μελωδία από το Πεκίνο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014

Η Μελωδία από το Πεκίνο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Συναυλία με τίτλο «Μελωδία από το Πεκίνο», πραγματοποιείται  την Πέμπτη 20 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την αιγίδα του δήμου Αθηναίων, του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών Αθηνών (ACVB) της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων – ΕΑΤΑ, του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων – ΟΠΑΝΔΑ καθώς και της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα.
Στην συναυλία θα συμμετάσχουν δύο διάσημοι δεξιοτέχνες κινεζικών παραδοσιακών μουσικών οργάνων: ο Wei Zhou και η Jing Yang.
Ο Wei Zhou είναι φημισμένος ερμηνευτής του κινεζικού έγχορδου οργάνου έρχου (erhu) και έχει τιμηθεί με τον τίτλο «Πρεσβευτής του Erhu» για τη μεγάλη του προσφορά στην μουσική τόσο στην Κίνα, όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Η Jing Yang – μαθήτρια του διάσημου δεξιοτέχνη Liu Dehai είναι μια εξαιρετική ερμηνεύτρια του κινεζικού λαούτου (pipa) και είναι γνωστή για την ιδιαίτερη μουσικότητά της.
Οι δύο αυτοί μεγάλοι μουσικοί, με το erhu και την pipa, θα μεταφέρουν νοητά το ακροατήριο στο κλασσικό Πεκίνο, μέσα από παραδοσιακά ακούσματα. Συνοδοιπόροι τους θα είναι ο Κινέζος πιανίστας David Qu και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του διάσημου αρχιμουσικού Ελευθέριου Καλκάνη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα παραδοσιακής και σύγχρονης κινεζικής μουσικής, αλλά και μεταγραφές γνωστών έργων της δυτικής έντεχνης μουσικής. Μέσα από τη συνύπαρξη παραδοσιακών, κλασσικών και σύγχρονων στοιχείων  οι Wei Zhou και Jing Yang θα αποδώσουν την πεμπτουσία της κινεζικής παραδοσιακής μουσικής με έναν έξοχο και εκλεπτυσμένο τρόπο, αναδεικνύοντας παράλληλα το σύγχρονο πολιτιστικό πρόσωπο του Πεκίνου.
Με τον τρόπο αυτό, η μουσική θα αποτελέσει μια γέφυρα μεταξύ των πόλεων του Πεκίνου και της Αθήνας, ταξιδεύοντας το ακροατήριο από την Ακρόπολη στο Σινικό Τείχος και την Απαγορευμένη Πόλη, από τον Παρθενώνα στον Ναό του Ουρανού, στο κλασσικό αλλά και στο σύγχρονο Πεκίνο.
Η συναυλία με τον τίτλο «Μελωδία από το Πεκίνο» πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας σειράς πολιτιστικών δράσεων που οργανώνεται από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του δήμου Πεκίνου, υπό την αιγίδα του Γραφείου Εξωτερικών υποθέσεων της Κυβέρνησης του Λαού του Δήμου του Πεκίνου. Αντίστοιχες εκδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί ήδη και σε άλλες χώρες όπως: ΗΠΑ, Γαλλία, Τσεχία, Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία κ.α., με απώτερο σκοπό την ανάδειξη του πολιτισμού του Πεκίνου σε όλο τον κόσμο.  
Για την προμήθεια δωρεάν εισιτήριου παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 6945 449229 & 6945 688252 είτε με την προσέλευση σας στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών απ’ όπου μπορείτε να παραλάβετε το δελτίο εισόδου σας (η διανομή των προσκλήσεων θα ξεκινήσει 2 ώρες πριν το κονσέρτο, δηλαδή στις 18:30).
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης»: Βασ    Σοφίας και Κόκκαλη
Ώρα: 20.30
Είσοδος ελεύθερη με προσκλήσεις


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.