Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Τετάρτη 20 Νοεμβρίου: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την εταιρεία Novartis, προσφέρουν  δωρεάν σπιρομετρήσεις, την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, στον χώρο του 1ου Δημοτικού Ιατρείου, Σόλωνος 78 και κατά τις ώρες από τις 9.00 έως τις 14.00.
Η Χρόνια Αποφρακτική  Πνευμονοπάθεια θεωρείται επιδημία-μάστιγα  της σύγχρονης εποχής με βασικό παράγοντα πρόκλησης  το κάπνισμα. Το 90%  των πασχόντων είναι ή ήταν καπνιστές. Για το  10% των πασχόντων  ευθύνεται το παθητικό κάπνισμα, η ενδοοικιακή ρύπανση, κυρίως από καύση ξύλων, η ατμοσφαιρική ρύπανση. Σύμφωνα με τα στοιχεία από το συνολικό αριθμό των καπνιστών προσβάλλεται το 8% με15%. Στην Ελλάδα, οι ασθενείς από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια είναι περίπου 800.000.Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια  είναι η τέταρτη αιτία θανάτων παγκοσμίως με ανησυχητικές τάσεις ανόδου. Υπολογίζεται ότι στον πλανήτη ετησίως πεθαίνουν πρόωρα 3 εκατομμύρια άνθρωποι.
Όταν ένας καπνιστής ή καπνίστρια παρουσιάσει ένα ή περισσότερα συμπτώματα η βασική εξέταση που πρέπει να κάνει είναι η σπιρομέτρηση. Η εξέταση μετράει την ποσότητα του αέρα που βγαίνει από τους πνεύμονες και την ροή, δηλαδή την ταχύτητα με την οποία βγαίνει ο αέρας  κατά την εκπνοή.


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.