Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Πρόγραμμα εκπαίδευσης ανέργων στη Γεωργία
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόγραμμα εκπαίδευσης ανέργων στη Γεωργία

Το επιτυχημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης ανέργων “Εισαγωγή στη Γεωργία” συνεχίζεται…
Από τις 16 Σεπτεμβρίου 2013 ξεκινά ο γ’ κύκλος του προγράμματος «Εισαγωγή στη Γεωργία», στο οποίο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή άνεργοι που επιθυμούν να  ασχοληθούν με την γεωργική παραγωγή και εκμετάλλευση αγροτικών προϊόντων. 
Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο «Κέντρο της Γης» (Λεωφόρος Δημοκρατίας 67, Ίλιον).

Στοιχεία για το πρόγραμμα:
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης παρέχεται δωρεάν και η διάρκεια του είναι 9 εβδομάδες.
Οι συμμετέχοντες θα δραστηριοποιούνται 16 διδακτικές ώρες την εβδομάδα.
Αφορά σε πρακτική (Διαμόρφωση και κατεργασία εδάφους – Επιλογή και εγκατάσταση αρδευτικού συστήματος  - Δημιουργία και συντήρηση σπορείων (αναπαραγωγή σπόρων) – Εμπλουτισμός εδάφους και κομποστοποίηση – Επιλογή πολλαπλασιαστικού υλικού και Φύτευση/Σπορά – Άρδευση – Ζιζανιοκτονία – Φυτοπροστασία (έντομα, μύκητες, σκουλήκια κλπ) – Καλλιεργητικές τεχνικές (κορφολόγημα, αποστάσεις, κλπ) – Συγκομιδή – Συντήρηση ) και θεωρητική εκπαίδευση  (Λαχανοκομία  - Φυτά μεγάλης καλλιέργειας – Αρωματικά φυτά – Ελαιοκομία – Δενδροκομία – Αμπελουργία – Εναλλακτικές καλλιέργειες – Διαχείριση Γεωργικής Εκμετάλλευσης – Προώθηση Γεωργικής Εκμετάλλευσης – Ψυχολογικές παράμετροι του αγροτικού τρόπου ζωής – Εισαγωγή στην Μεταποίηση & Προώθηση Γεωργικών  Προϊόντων -Βασικές Συμβουλές Νομικού & Θεσμικού Πλαισίου)
Ημέρες διεξαγωγής των σεμιναρίων: Α΄Τμήμα: Δευτέρα, Τέταρτη, Παρασκευή
Β’Τμήμα: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή
Και ώρες: 8.30-12.30
Η εκπαίδευση που θα λάβουν οι συμμετέχοντες αφορά στη βιολογική γεωργία η οποία έχει τα μεγαλύτερα περιθώρια ανάπτυξης στη χώρα μας καθώς αποτελεί μόνο το 2% της ελληνικής παραγωγής, ενώ ο μέσος όρος της βιολογικής γεωργικής παραγωγής της Ε.Ε. προσεγγίζει το 10%.  
Πιστοποίηση – Βεβαίωση: Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα εκπληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα Εισαγωγή στην Γεωργία θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής και κατάρτισης και η δυνατότητα συμβουλευτικής.
Θα συνεκτιμηθεί η επιθυμία ενασχόλησης με τη Γη.
Αποστολή βιογραφικών (έως 300 λέξεις) : ckontopoulou@organizationearth.org
Περισσότερα εδώ: www.organizationearth.org
 
Εισαγωγή στην Οργάνωση Γη
Η Οργάνωση Γη είναι μια νεοσύστατη ελληνική μη κερδοσκοπική μη κυβερνητική οργάνωση που δημιουργήθηκε για να δώσει απαντήσεις σε σύγχρονους κοινωνικούς προβληματισμούς που αφορούν στην κοινωνία και το περιβάλλον. Ο πρώτος σπόρος της οργάνωσης «φυτεύτηκε» στα τέλη του 2008. Το ενδιαφέρον των μελών της διατηρήθηκε αμείωτο ως τη θεσμοθετημένη ίδρυσή της τον Ιανουάριο του 2010 με έδρα στον Δήμο Ίλιου επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας 67, εντός του Κτήματος Βασιλίσσης. Τα σαράντα (40) μέλη της προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, καλύπτοντας σχεδόν όλους τους αναγκαίους τομείς για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης. - Εισαγωγή στην Οργάνωση Γη Η Οργάνωση Γη είναι μια νεοσύστατη ελληνική μη κερδοσκοπική μη κυβερνητική οργάνωση που δημιουργήθηκε για να δώσει απαντήσεις σε σύγχρονους κοινωνικούς προβληματισμούς που αφορούν στην κοινωνία και το περιβάλλον. Ο πρώτος σπόρος της οργάνωσης «φυτεύτηκε» στα τέλη του 2008. Το ενδιαφέρον των μελών της διατηρήθηκε αμείωτο ως τη θεσμοθετημένη ίδρυσή της τον Ιανουάριο του 2010 με έδρα στον Δήμο Ίλιου επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας 67, εντός του Κτήματος Βασιλίσσης. Τα σαράντα (40) μέλη της προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, καλύπτοντας σχεδόν όλους τους αναγκαίους τομείς για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης.
Περισσότερα εδώ: www.organizationearth.org

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.