Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Το Παιδικό Μουσείο υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά (Πρόγραμμα Σεπτεμβρίου 2013)
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Το Παιδικό Μουσείο υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά (Πρόγραμμα Σεπτεμβρίου 2013)

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 και κατά τις ώρες 10.00 – 15.00, ανοίγει και πάλι για το κοινό με τα γνωστά και αγαπημένα εκθέματά του το Παιδικό Μουσείο.
Τα τρισδιάστατα εκθέματά του απευθύνονται κυρίως σε παιδιά μέχρι 12 χρόνων, αλλά και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που συμβάλλουν στην ανάπτυξή τους και είναι ειδικά σχεδιασμένα για να διεγείρουν την περιέργεια και να παροτρύνουν τα παιδιά να μπουν στη διαδικασία της μάθησης.
Επίσης, συνεχίζεται η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων διαφορετικών θεματικών τα Σαββατοκύριακα.  Συγκεκριμένα, τη σχολική χρονιά 2013-2014, τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα αφορούν

  • στις πέντε αισθήσεις για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας και
  • στις συλλογές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου για τα παιδιά σχολικής ηλικίας
Στο Παιδικό Μουσείο η μάθηση υποστηρίζεται από τα πραγματικά αντικείμενα, τις χειροπιαστές εμπειρίες και το παιχνίδι. Στο Παιδικό Μουσείου, μικροί και μεγάλοι μπορούν
  • να κάνουν μικρές, μεγάλες, πολύχρωμες φυσαλίδες και πειράματα με το νερό, στο έκθεμα «Μέσα στο νερό»
  • να πειραματιστούν με υλικά και συνταγές μαγειρικής και να φτιάξουν τα δικά τους ξεχωριστά μπισκότα, στο έκθεμα «Κουζίνα, ανακαλύπτω τον κόσμο του μπισκότου»
  • να ανακαλύψουν πώς κινείται το σώμα τους  και πώς η διατροφή και η άσκηση συμβάλλουν στην ευεξία, στο έκθεμα «Πώς κινούμαι;»
  • να γνωρίσουν ατομικά και ομαδικά παιχνίδια της αρχαιότητας, στο έκθεμα «Παιχνίδια αρχαίων»
  • να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο, το έκθεμα «Σοφίτα»
  • να παίξουν με τον Πυθαγόρα μαθηματικά στο έκθεμα «Γεια σου, Πυθαγόρα!»
  • να γίνουν έμποροι και πελάτες στο έκθεμα «Η Αγορά»
  • να ανακαλύψουν σχήματα, μεγέθη, υλικά, να κατασκευάσουν απλά οικοδομήματα στο έκθεμα «Παιχνιδότοπος, Χτίζω και δημιουργώ» και
  • ότι άλλο χωράει η φαντασία τους!!!
Το Παιδικό Μουσείο είναι ανοιχτό στο κοινό
Τρίτη έως Παρασκευή 10:00- 14:00 και Σάββατο & Κυριακή 10:00 – 15:00
Το Σεπτέμβριο, το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό μόνο τα Σαββατοκύριακα.
Η είσοδος στο Μουσείο και τα εκθέματά του είναι ελεύθερη.


Πρόγραμμα Παιδικού Μουσείου τα Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου 2013
Εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα την αίσθηση της αφής για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-6 χρόνων, και εμπνευσμένα από τα εκθέματα του μουσείου και συγκεκριμένα για τον άνθρωπό και το χρόνο, για τα παιδιά σχολικής ηλικίας 7-12 χρόνων, φιλοξενεί το Παιδικό Μουσείο κατά τα Σαββατοκύριακα 14 και 15 Σεπτεμβρίου,  21&22 Σεπτεμβρίου και 28& 29 αντίστοιχα.
Συγκεκριμένα:
Για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-6 ετών υπάρχουν τα προγράμματα:     

Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013
«Με πηλό και με ζυμάρι»
Με βασικά υλικά τον πηλό και το ζυμάρι, τα παιδιά δημιουργούν εικόνες από τις καλοκαιρινές τους εμπειρίες. Ανακαλύπτουν τις ιδιότητες των υλικών, τα διακρίνουν και τα συγκρίνουν ενεργοποιώντας το αισθητήριο της αφής.

Σάββατο 21 & Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου και Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013
«Νιώθω τη φύση με τα χέρια μου»
Τα παιδιά αναγνωρίζουν με τις αισθήσεις τους και ταξινομούν φυσικά υλικά όπως χλωρά και ξερά φύλλα δέντρων, βότσαλα, καρπούς, χόρτο, άμμο κ.α.  Στη συνέχεια ανακαλύπτουν τις δυνατότητες της νερομπογιάς πάνω στα υλικά και δημιουργούν μια σύνθεση με τα αποτυπώματα της φύσης.
Οι ώρες διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά 3-6 χρόνων είναι:
11:00 – 11:45, 12:00 – 12:45, 13:00 – 13:45, 14:00 – 14:45
H οικονομική συμμετοχή είναι 7,00 ευρώ για κάθε παιδί & ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου
Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας 7-12 χρόνων, υπάρχουν τα  εκπαιδευτικά προγράμματα:

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου & Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013
«Η μουσική στο...δρόμο»
Τετράγωνα, τρίγωνα και κύκλοι συνδυάζονται με ήχους, εικόνες και μουσικά όργανα. Τα παιδιά συγκρίνουν ήχους διαφόρων μουσικών οργάνων, εξοικειώνονται με διαφορετικά είδη μουσικής και κατασκευάζουν τα δικά τους μουσικά όργανα για να παίξουν μουσική στο δρόμο.
 
Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013
Ο εορτασμός για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στα ελληνικά μουσεία για το 2013 έχει το γενικό τίτλο «Τα πρόσωπα του χρόνου».
Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πριν, τώρα, μετά…» για παιδιά Α΄- ΣΤ΄ Δημοτικού.

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.