Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: 29ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθήνας
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

29ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθήνας

Στις 13 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί για 29η φορά στην ιστορία του ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας.

Αφιερωμένος και φέτος στη μνήμη του μεγάλου βαλκανιονίκη και ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη, άθλημα ακραίας σωματικής έντασης και ιδιαίτερα δημοφιλές στους φιλάθλους, είναι ίσως το μοναδικό στο αθλητικό στερέωμα τόσο άρρηκτα συνδεδεμένο με ένα ιστορικό γεγονός.
Οι απαρχές του μαραθωνίου δρόμου συνδέονται με τη «μητέρα των μαχών»∙ τη μάχη του Μαραθώνα. Σε ανάμνηση του χαρμόσυνου νέου για την περίτρανη νίκη της Αθήνας, καθιερώθηκε στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896 ένας δρόμος αντοχής στα χνάρια της αυθεντικής διαδρομής των 42 χιλιομέτρων που διένυσε ο θρυλικός Φειδιππίδης.
Με σημείο εκκίνησης τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της αφετηρίας στο Μαραθώνα και τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο – χιλιάδες δρομείς απ’ ολόκληρο τον κόσμο διεκδικούν μια θέση στο «πάνθεον» των μεγάλων μαραθωνοδρόμων αναβιώνοντας έτσι τη νίκη που καθόρισε αποφασιστικά την ελληνική αλλά και την παγκόσμια ιστορία. Μια νίκη που έχει μείνει ζωντανή ανά τους αιώνες σαν σύμβολο άνισης σύγκρουσης.
Tης δίψας για ελευθερία κόντρα στο δεσποτισμό∙ του δίκαιου απέναντι στο άδικο∙ του πολιτισμού και της δημοκρατίας απέναντι στη βαρβαρότητα∙ του αγώνα του πνεύματος απέναντι στην ύλη.
Αξίες που σήμερα έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε ολόκληρη η ανθρωπότητα.
Περισσότερες πληροφορίες : http://www.athensclassicmarathon.gr/


Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.