Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ-ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ: Η Επιστήμη… οι μύθοι και τα μαθηματικά του αρχαίου κόσμου!
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ-ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ: Η Επιστήμη… οι μύθοι και τα μαθηματικά του αρχαίου κόσμου!

Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2011
Επιστημονικές Διαδράσεις:
Η Επιστήμη… οι μύθοι και τα μαθηματικά του αρχαίου κόσμου!

 Η νέα ενότητα πειραμάτων και δραστηριοτήτων της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας προκαλεί το μυαλό και τη φαντασία σας! Το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο, η ενότητα περιλαμβάνει Πειράματα που καταρρίπτουν διάσημους μύθους της καθημερινότητας αλλά και του κινηματογράφου, ενώ το απόγευμα οι Ιστορίες… για ιδιοφυΐες σας προκαλούν να αναμετρηθείτε με γίγαντες της μαθηματικής διανόησης του αρχαίου κόσμου.

Κάθε Σάββατο και Κυριακή το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Πειράματα «Μύθοι και Επιστημονική Πραγματικότητα» - Ώρα: 13:30 – 14:10
(προτείνεται για παιδιά άνω των 9 ετών και ενήλικες)
Αυτό το Νοέμβριο, η ομάδα των πειραμάτων της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας βάζει στο μικροσκόπιο αμφιλεγόμενα θέματα από την καθημερινή ζωή και όχι μόνο. Ελάτε να καταρρίψουμε τους μύθους που συναντάμε καθημερινά!
Γιατί δεν παθαίνουν ηλεκτροπληξία τα πουλιά που κάθονται στα ηλεκτροφόρα καλώδια;
Κολυμπάμε πιο εύκολα στη θάλασσα απ’ ό,τι στην πισίνα;
Τι θα γίνει πραγματικά όταν θα λιώσουν οι πάγοι των πόλων;
Μπορούμε να βράσουμε νερό παγώνοντάς το;
Πιστεύετε όλα όσα βλέπετε στην τηλεόραση; Πώς πραγματικά ανιχνεύεται το αίμα στις αστυνομικές σειρές;
Πόσο αποτελεσματικοί είναι οι υπερήρωες; Είναι όλα τα κατορθώματά τους εφικτά, ακόμη και χρησιμοποιώντας τις υπερδυνάμεις τους;
Ιστορίες… για ιδιοφυΐες! «Τα Μαθηματικά του Αρχαίου Κόσμου» - Ώρα 16:30 – 17:30
(προτείνεται για παιδιά άνω των 10 ετών και ενήλικες)
Είστε λάτρεις των μαθηματικών αινιγμάτων; Σας αρέσουν τα μαθηματικά παράδοξα και θέλετε να αναμετρηθείτε με γίγαντες της ιστορίας των μαθηματικών για τη λύση τους;
Στη δραστηριότητα αυτή γρίφοι και αινίγματα του αρχαίου μαθηματικού κόσμου προκαλούν το μυαλό και τη φαντασία σας!
Μέσα από ιστορίες και ανέκδοτα ταξιδεύουμε μαζί σε μια εποχή μυστηρίου όπου θα μάθετε να υπολογίζετε σαν τους αρχαίους Βαβυλώνιους, να μετράτε τις διαστάσεις των τριγώνων σαν τους αρχαίους μάγους-μαθηματικούς της Πυθαγόρειας Σχολής και φυσικά θα ακούσετε για τις ζωές τριών διάσημων αρχαίων Ελλήνων μαθηματικών, του Πυθαγόρα, του Ευκλείδη και του Αρχιμήδη.
Το βιβλίο της φύσης ίσως είναι πράγματι γραμμένο με μαθηματικούς χαρακτήρες, όπως είχε πει ο Γαλιλαίος.
Σημείωση: Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση, μπορείτε να τις παρακολουθήσετε με το εισιτήριο της Διαδραστικής Έκθεσης. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.