Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου 2011.
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου 2011.

Το Ελληνικό Κέντρο Κουκλοθεάτρου (UNIMA Ελλάς)σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κουκλοθεάτρου 2011.
19 και 20 Μαρτίου 2011
..δύο μέρες γεμάτες κούκλες...
Φέτος η UNIMA Ελλάς συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας και το γιορτάζει με δράσεις και εκδηλώσεις που συμπεριλαμβάνουν: εκθέσεις, παραστάσεις και εργαστήρια για μικρούς και για μεγάλους.
Δράσεις και εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν:
  • στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νίκαιας (Μάνος Λοΐζος. Θηβών 245, Νίκαια),
  • στο Ίδρυμα Κακογιάννη (Πειραιώς 206, Ταύρος)
  • και στα Κέντρο Κουκλοθεάτρου (Βασιλέως Γεωργίου 24, Αγ. Ανάργυροι).
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :
  • Παραστάσεις (πολυχώρος Μανος Λοίζος, Ίδρυμα  Κακογιάννη)
  • Εργαστήρια για ενήλικες
  • Εργαστήρια για παιδιά
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.
Πληροφορίες και τρόποι πρόσβασης στα σημεία των εκδηλώσεων
τηλ. επικοινωνίας: 6974713655, 6977150305

Το κουκλοθέατρο, η τέχνη που κατεξοχήν αντιπαλεύει το θάνατο και προσφέρει στην ανθρωπότητα την ζωτική  εμπειρία του αυτοσαρκασμού και αυτοπαρωδίας στην πιο χειροπιαστή μορφή της, παίζει χαρούμενα με όλα τα μεγάλα μυστήρια και μας ενώνει σε μια Υλο-Ποιητική τελετουργία, προσφέρει επίσης μοναδικές ποιότητες σχέσεων πριν, κατα τη διάρκεια και μετά την παράσταση.
Πολιτισμός δεν σημαίνει πολιτιστικές εκδηλώσεις και καλλιτεχνικά γεγονότα, αλλά καθημερινή πρακτική, συμπεριφορά και σχέση με την πραγματικότητα και τους άλλους.
Τα εργαλεία της δουλειάς, τόσο τα πριόνια όσο και οι κούκλες, μας διδάσκουν την υπευθυνότητα και τη γεναιοδωρία: Αλλόκοσμα και ταυτόχρονα τόσο ανθρώπινα πλάσματα συμπυκνώνουν την απόλυτη ειλικρίνεια. Δεν υποκρίνονται. Μας εκθέτουν την μία και μόνη μικρή ζωή τους και θυσιάζονται για μας.
Οι κούκλες εκ φύσεως και οι κουκλοπαίκτες εκ συνειδήσεως, διαισθήσεως ή έρωτος προτείνουν τον πολιτισμό του πάθους της ψυχής, της έρευνας και του πειραματισμού, της αναζήτησης νέων μέσων και του ξεπεράσματος κάθε ορίου, της αισιοδοξίας ότι όλα είναι εφικτά και ανοικτά σε εξέλιξη. Την έγνοια για το μικρό, την μεταμόρφωση του τίποτα σε μαγικό παν.
Συμπληρώνοντας είκοσι χρόνια δυναμικής παρουσίας, συλλογικής δράσης και συνεισφοράς στην πορεία της τέχνης μας, σε μια εποχή που η συλλογικότητα μόνο στα λόγια αποτελεί αξία, αλλά στην πράξη παραμερίζεται μπρος στην ατομικότητα του εαυτού, αντιλαμβανόμαστε πόσο δύσκολο είναι να καλλιεργήσουμε σε μας τους ίδιους τον πολιτισμό που το κουκλοθέατρο απαιτεί και προτάσει.
 Οι κούκλες να μας οδηγούν στο όνειρο, αλλά και στο ξύπνημα: η παράσταση τελειώνει και οι άνθρωποι συνεχίζουν να χρειάζονται φροντίδα.

Στάθης Μαρκόπουλος, κουκλοπαίκτης

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.