Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΌ ΜΟΥΣΕΙΟ
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΌ ΜΟΥΣΕΙΟ

Τι είναι το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας;Είναι ένα διεθνώς μοναδικό, διαδραστικό μουσείο, που χρησιμοποιεί τα εκθέματα του, το παιχνίδι και τα παραμύθια για να ενθαρρύνει τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να κατανοήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων!... ενώ ταυτόχρονα ευαισθητοποιεί τους ενήλικες σε θέματα που αφορούν τη συναισθηματική ανάπτυξη.
Ιδρύθηκε το 2006, ανήκει στις μη κυβερνητικές οργανώσεις και είναι μέλος του «HANDS ON EUROPE» διεθνούς συμβουλίου παιδικών μουσείων.

Ποιά είναι η φιλοσοφία του;
Όταν είμαστε παιδιά, στο ξεκίνημα της ζωής μας,  μπερδεύομαστε έντονα με τα συναισθήματα μας και νιώθουμε την ανάγκη να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας για να βρούμε το δικό μας νόημα στη ζωή. Όλες οι δραστηριότητες του μουσείου βασίζονται στην αναγνώριση της ανεκτίμητης αξίας που έχει η συναισθηματική καλλιέργεια του ανθρώπου για την εξέλιξη του. Ενθαρρύνοντας τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να κατανοήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων τα βοηθάμε να αναπτυχθούν σε δημιουργικούς και ευτυχισμένους ενήλικες με θέληση για τη ζωή και τις προκλήσεις της.
Ποιες είναι οι δράσεις του μουσείου;
Διαδραστικές εκθέσεις Σχεδιάζει και παρουσιάζει διαδραστικές εκθέσεις που ενθαρρύνουν την αυτογνωσία και την κατανόηση των συναισθημάτων μέσα από το παιχνίδι με τα εκθέματα.
Εκπαιδευτικά προγράμματα Πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες παιδιών  με ειδικά  εκπαιδευμένους εμψυχωτές/τριες, ψυχολόγους, παιδαγωγούς οι οποίοι «ζωντανεύουν» την έκθεση.
Σαββατοκύριακα στο μουσείο με τα παιχνίδια στην έκθεση και δραστηριότητες που ενθαρρύνουν την αυτογνωσία και την επικοινωνία ενηλίκων και παιδιών μέσα από το παιχνίδι.
Ετήσια παιδικά εργαστήρια με στόχο  την ενθάρρυνση της αυτογνωσίας και της δημιουργικής έκφρασης των παιδιών στα πλαίσια της ομάδας μέσα από το θεατρικό παιχνίδι , τη μυθοπλασία, τη ζωγραφική, τη μουσική και τα … ταξίδια αναζήτησης!
Σεμινάρια για ενήλικες Στόχος του μουσείου στα σεμινάρια του είναι να ευαισθητοποιήσει τους ενήλικες σε θέματα που αφορούν τη συναισθηματική ανάπτυξη μέσα από την τέχνη και την τεχνική της εμψύχωσης.
Εκθέματα που … ταξιδεύουν! το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα και το χειμώνα στις απομακρυσμένες περιοχές της Αττικής.
Χριστουγεννιάτικα και Πασχαλινά εργαστήρια  για τους ελεύθερους επισκέπτες  σε όλη τη διάρκεια των σχολικών διακοπών με στόχο την ευχάριστη και δημιουργική επικοινωνία  ενηλίκων και παιδιών.
Καλοκαιρινά δεκαήμερα προγράμματα Την περίοδο των καλοκαιρινών σχολικών διακοπών,  το μουσείο πραγματοποιεί    δεκαήμερα καλοκαιρινά προγράμματα γεμάτα με δημιουργικές δράσεις για παιδιά 7- 12 ετών.
Γενέθλια – γιορτές για παιδιά 6-12 χρονών  Το μουσείο αξιοποιώντας τα γενέθλια και τις γιορτές σαν μια ευχάριστη αφορμή για  δημιουργικές δράσεις ανάμεσα σε φίλους και συμμαθητές πραγματοποιεί προγράμματα στον εκθεσιακό του χώρο!
Το μικρό πωλητήριο του μουσείου με επιλεγμένα παιδικά βιβλία και μοναδικά είδη του μουσείου
 
Σε ποιούς απευθύνεται;
Κυρίως σε παιδιά 4 έως 12 χρονών
  • Σε οικογένειες
  • Σε ενήλικες που συνοδεύουν τα παιδιά (γονείς, δασκάλους, παππούδες...)
  • Σε ενήλικες που ενδιαφέρονται για την συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.
Ποιοι άνθρωποι εμψυχώνουν το μουσείο;
Ειρήνη Σοφιανοπούλου: ιδρύτρια, διευθύντρια , εμψυχώτρια  του μουσείου-ψυχολόγος
Στέλλα Αρσένη: εμψυχώτρια του μουσείου και υπεύθυνη γραμματειακής υποστήριξης
Αντώνης Μπέρτος: εμψυχωτής του μουσείου- ψυχολόγος

ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ:
Αγγελική Γουναρίδη: εικαστικός, εμψυχώτρια του μουσείου-κουκλοπαίχτρια
Θοδωρής Μπογέας: εμψυχωτής του μουσείου-εργοθεραπευτής
Κώστας Ντονάς: εμψυχωτής παιδικών εργαστηριών του μουσείου- εικαστικός, εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού
Τίνα Λυγδοπούλου: αφηγήτρια , εμψυχώτρια σεμιναρίων του μουσείου-κοινωνική επιστήμων

Ποιές είναι οι ώρες λειτουργίας του;
Για σχολικές ή άλλες ομάδες κατόπιν κράτησης
Δευτέρα έως Παρασκευή: 9 π.μ. - 3 μ.μ.
Για ελεύθερους επισκέπτες
Σάββατο και Κυριακή: 10 π.μ. - 2 μ.μ.
Τις επίσημες αργίες και τον μήνα Αύγουστο το Μουσείο είναι κλειστό.
Πληροφορίες καθημερινά: 10π.μ. -2 μ.μ..
Tηλ.: 210 9218329
Φαξ: 210 9218323
Καρατζά 7, 117 41 Φιλοπάππου

English version
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.