Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Σε ισχύ το εμπάργκο στις εξαγωγές
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Σε ισχύ το εμπάργκο στις εξαγωγές

Η Ρωσία έθεσε σε ισχύ 15/8/2010 το εμπάργκο στις εξαγωγές σιτηρών . Η απόφαση ορίζει το εμπάργκο από τις 15 Αυγούστου έως τις 31 Δεκεμβρίου και θα εξετασθεί αν θα επεκταθεί και μετά τον Δεκέμβριο ανάλογα με τα αποτελέσματα της συγκομιδής

Η Ρωσία, τρίτη εξαγωγική δύναμη σιτηρών παγκοσμίως, έχει προβλέψει μείωση στα 60-65 εκατομμύρια τόνων της συγκομιδής των σιτηρών για το 2010, έναντι 97 εκατομμυρίων τόνων το 2009.
Ετέθη σε ισχύ σήμερα το εμπάργκο στις εξαγωγές σιτηρών που αποφασίσθηκε από τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς η Ρωσία προσπαθεί να περιορίσει την αύξηση της τιμής που προκλήθηκε από την καταστροφή της συγκομιδής εξαιτίας του καύσωνα. Το ¼ της φετινής παραγωγής έχει καταστραφεί από τον καύσωνα που επικρατεί φέτος το καλοκαίρι στη χώρα
Η εσωτερική κατανάλωση σιτηρών στη Ρωσία ανέρχεται σε περίπου 78 εκατομμύρια τόνους. Η χώρα μπορεί επίσης να υπολογίζει στα κυβερνητικά αποθέματα 9,5 εκατομμυρίων τόνων και στους 21 τόνους που αποτελούν το περίσσευμα της περυσινής συγκομιδής, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης.

Το 2009, η χώρα είχε εξαγάγει 21,4 εκατομμύρια τόνους σιτηρών.

Η ανακοίνωση του εμπάργκο προκάλεσε άνοδο των τιμών των σιτηρών στις διεθνείς αγορές.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε εδώ όλο το άρθρο
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.