Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Οάσεις δροσιάς από το κέντρο της Αθήνας έως τις άκρες της Αττικής
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Οάσεις δροσιάς από το κέντρο της Αθήνας έως τις άκρες της Αττικής

Λίμνες, κήποι, μοναστήρια, κάστρα, πύργοι, αρχαιολογικοί χώροι, περίπατοι στο δάσος, σπηλιές…. Εικόνες διακοπών σε μια πόλη έρημη. Ταξιδιωτικοί προορισμοί στην ... Αθήνα, χωρίς διόδια. Δεκαεπτά προτάσεις και προορισμοί εντός λεκανοπεδίου για όσους μένουν το καλοκαίρι στην Αθήνα.
 Ένας μικρός οδηγός απόλαυσης σε μικρές οάσεις δροσιάς από το κέντρο της Αθήνας έως τις άκρες της Αττικής, δίνοντας μια μικρή γεύση διακοπών και μετατρέποντας το "δαίμονα" της Αττικής, τα άγχη της μεγαλούπολης, την κίνηση και τη ρουτίνα σε κοντινές αποδράσεις.

Μια καλή απόδραση είναι στη Λίμνη Μαραθώνα

Το φράγμα και η λίμνη

Ήταν το 1929 όταν η αμερικανική εταιρεία Ούλεν κατασκεύασε το φράγμα ύψους 54μ. και μήκος στέψης 285μ. επενδυμένο με πεντελικό μάρμαρο στη συμβολή των χειμάρρων Χαράδρου και Βαρνάβα στον Μαραθώνα, γεγονός που αποτελούσε παγκόσμια πρωτοτυπία.
Από το 1931, οπότε άρχισε να δίνει νερό, μέχρι το 1959 η λίμνη με χωρητικότητα 41εκατ. κυβικά και επιφάνεια που καλύπτει 2980στρέμματα, αποτελούσε το κυριότερο απόθεμα νερού για την ύδρευση της Αθήνας.
Παρά τα καρβουνιασμένα πεύκα και το καμένο τοπίο της τελευταίας μεγάλης πυρκαγιάς, η θέα της λίμνης με το πράσινο στους λόφους προσφέρει ηρεμία με το καφέ δίπλα στην λίμνη, καθώς και την γνωστή για τα κρεατικά της ταβέρνα "Argentina" στο χωριό Καλέτζι.
 Επίσης μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας στη λίμνη με μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Ραμνούντα και την περιοχή του Μαραθώνα με το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου και το ευρωπαϊκό Μουσείο Ψωμιού στον Βαρνάβα.

Πώς θα πάτε: Το φράγμα απέχει 30χλμ από την Αθήνα και θα το προσεγγίσετε μέσω της λεωφόρου Μαραθώνος.

Διαβάστε περισσότερους προορισμούς στο άρθρο του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.