Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Σταθερότητα στην αγορά ελαιολάδου
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Σταθερότητα στην αγορά ελαιολάδου

Σταθερότητα, όσον αφορά στις τιμές παραγωγού, επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στην εγχώρια αγορά ελαιολάδου, με τις τιμές να διατηρούνται στα επίπεδα των 2,33 έως 2,43 ευρώ το κιλό για τα πολύ καλά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα οξύτητας μέχρι τρεις γραμμές.
Οι υψηλότερες τιμές εντοπίζονται σε Μεσσηνία και Λακωνία, ενώ ακολουθούν Κρήτη και Λέσβος. Πάντως, ο όγκος των αγοραπωλησιών είναι περιορισμένος.

Στην ισπανική αγορά την περασμένη εβδομάδα οι τιμές παρέμειναν καθηλωμένες στα επίπεδα των 1,95-2,22 ευρώ το κιλό για το έξτρα παρθένο, στο 1,80-1,98 για το παρθένο και στα επίπεδα του 1,62 έως 1,71 ευρώ το κιλό για το λαμπάντε. Αντιθέτως, στην ιταλική αγορά οι τιμές σε όλες τις ποιοτικές κατηγορίες διατηρούνται σε σαφώς υψηλότερα επίπεδα, σε σύγκριση με εκείνες της χώρας μας και της Ισπανίας.
Πηγή ΑΠΕ- ΜΠΕ
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.