Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΡΥΠΩΝ
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΡΥΠΩΝ

Μείωση κατά 1.000.000 τόνους των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και άλλων αερίων του θερμοκηπίου στην Αττική από επιχειρήσεις που θα προχωρήσουν σε μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας και θα αναπτύξουν το πρώτο εθελοντικό σύστημα ανταλλαγής αέριων ρύπων
στοχεύει η πρωτοβουλία «Αthens Green 360» της θυγατρικής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ρost Βank Green Ιnstitute.
Ανάμεσα στους στόχους περιλαμβάνονται επίσης η κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση του συνόλου της επιχειρηματικής κοινότητας της Αττικής, η φύτευση 1.000.00 δέντρων και η ανταλλαγή 100.000 ενεργοβόρων λαμπτήρων πυρακτώσεως με λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Δήμου Αθηναίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
«Για πρώτη φορά οι επιχειρήσεις της Αθήνας που συμμετέχουν στην
πρωτοβουλία μειώνουν σταδιακά την κατανάλωση ενέργειας και το ενεργειακό τους αποτύπωμα. Με αυτό τον τρόπο μειώνουν το κόστος λειτουργίας όσον αφορά στην ενέργεια και ταυτόχρονα τους παραγόμενους ρύπους CΟ2», δήλωσε ο κ. Κλεάνθης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.


ΠΗΓΗ
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.