Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: ΕΕ: Ζητεί την απαγόρευση του εμπορίου ζωικών προϊόντων που προέρχονται από κλωνοποιημένα ζώα
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

ΕΕ: Ζητεί την απαγόρευση του εμπορίου ζωικών προϊόντων που προέρχονται από κλωνοποιημένα ζώα

ΕΕ: Ζητεί την απαγόρευση του εμπορίου ζωικών προϊόντων που προέρχονται από κλωνοποιημένα ζώα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε την απαγόρευση για προληπτικούς λόγους οποιασδήποτε κυκλοφορίας στην αγορά της ΕΕ κρέατος ή γάλακτος που προέρχεται από κλωνοποιημένα ζώα ή απογόνους τους, μια τεχνική που ακολουθείται κυρίως από εταιρείες στις ΗΠΑ.

Η σύνοδος της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο ενέκρινε κείμενο που ζητεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να απαγορεύσει τα ζωικά προϊόντα που προέρχονται από κλωνοποιημένα ζώα.
"Η έρευνα στον τομέα αυτόν είναι πολύ περιορισμένη και δεν έχει επιτρέψει να εξαχθούν συμπεράσματα όσον αφορά την ασφάλεια των διατροφικών αυτών προϊόντων", σημείωσε στη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η ρουμάνα Ευρωβουλευτής Ντατσιάνα Σάρμπου.

Παράλληλα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε σήμερα να απαγορεύσει το εμπόριο παράνομης ξυλείας στο έδαφός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποχρεώνοντας τους εισαγωγείς να εγγυώνται για τη νομιμότητα των προϊόντων τους, προς μεγάλη ανακούφιση των μη κυβερνητικών οργανώσεων που αγωνίζονταν χρόνια γι' αυτό το θέμα.
Μετά τις ΗΠΑ που ψήφισαν το 2008 παρόμοιο νόμο, οι Ευρωβουλευτές υιοθέτησαν σήμερα κείμενο που προβλέπει σε δύο χρόνια την απαγόρευση, με την επιβολή κυρώσεων στην αντίθετη περίπτωση, της εισαγωγής στην ευρωπαϊκή αγορά ξυλείας που έχει κοπεί παράνομα.
Η ευρωπαϊκή αυτή νομοθεσία, η οποία έχει λάβει την κατ' αρχήν έγκριση των κρατών μελών της ΕΕ, αποτελεί ένα επίτευγμα σε διεθνές επίπεδο, δήλωσε η Φιλανδή Ευρωβουλευτής Σάτου Χάσι που είχε διαπραγματευτεί το κείμενο αυτό με τα 27 κράτη μέλη

Πηγή ΑΜΕ-ΜΠΕ
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.