Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Καλοκαιρινές συμβουλές… για όλο το χρόνο (Β΄ Μέρος)
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Καλοκαιρινές συμβουλές… για όλο το χρόνο (Β΄ Μέρος)

Καλοκαιρινές συμβουλές… για όλο το χρόνο (Β΄ Μέρος)
(από την WWF)

Εξοικονόμηση ενέργειας στις μεταφορές

1. Όταν οδηγείτε
• Διατηρήστε τη σωστή πίεση του αέρα στα ελαστικά και μπορεί να ελαττωθεί η κατανάλωση βενζίνης κατά 5%.
• Μείνετε στις 3000-3500 στροφές, σε όλες τις ταχύτητες, για να έχετε μικρότερη κατανάλωση καυσίμου

• Αποφεύγετε να επιταχύνετε (ή να φρενάρετε) απότομα, γιατί έτσι θα έχετε μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμων.
• Αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητό σας, προσπαθήστε να εφαρμόσετε ένα πρόγραμμα συλλογικής χρήσης των ιδιωτικών αυτοκινήτων (car pooling). Η πρακτική της συλλογικής χρήσης των ιδιωτικών αυτοκινήτων έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση βενζίνης, την ελάττωση των εκπομπών ρύπων και την αύξηση των θέσεων παρκαρίσματος.

2. Καλύτερα όμως να… μην οδηγείτε

• Περπατήστε. Δεν χρειάζεται να πάρετε το αυτοκίνητό σας για να κάνετε καθημερινά ψώνια (βλ. εφημερίδα, ψωμί, σουπερμάρκετ κλπ). Μπορείτε να πάτε με τα πόδια, χωρίς να καταναλώσετε καύσιμα και κυρίως χωρίς να επιβαρύνετε την κυκλοφορία και το περιβάλλον.

• Χρησιμοποιήστε το ποδήλατο σας, για μικρές ή μεγάλες διαδρομές μέσα στην πόλη. Εκτός από τα πολλά οφέλη για την υγεία σας, σε πολλές περιπτώσεις θα φτάσετε πιο γρήγορα στον προορισμό σας, χωρίς να χρειαστεί να σταματήσετε για να γεμίσετε το ρεζερβουάρ, χωρίς να ψάξετε για πάρκινγκ και χωρίς να κολλήσετε στην κίνηση.

• Χρησιμοποιήστε τα ΜΜΜ για διαδρομές μέσα στην πόλη. Το σίγουρο είναι ότι ειδικά με μέσα, όπως το μετρό και το τρένο, τα οποία είναι ανεξάρτητα από τον υπόλοιπο μεταφορικό ιστό, θα φτάσετε πιο γρήγορα στον προορισμό σας και θα συνεισφέρετε στη μείωση των εκπομπών CO2.

• Όταν κάνετε μεγάλες διαδρομές εκτός πόλης, η χρήση των ΜΜΜ σας προσφέρει ένα ξεκούραστο ταξίδι, με πολύ χαμηλότερο κόστος, συγκριτικά με τη χρήση αυτοκινήτου


Διαβάστε το "Καλοκαιρινές συμβουλές… για όλο το χρόνο (Α΄ Μέρος)"

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.