Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αχαρνών - ΔΗΚΕΑ: Σεμινάρια για την τεχνική και την τέχνη της ψηφιακής φωτογραφίας
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αχαρνών - ΔΗΚΕΑ: Σεμινάρια για την τεχνική και την τέχνη της ψηφιακής φωτογραφίας

photo: Jo Black
Για έκτο χρόνο το τμήμα φωτογραφίας της ΔΗ.Κ.Ε.Α., διοργανώνει σεμινάρια για την τεχνική και την τέχνη της ψηφιακής φωτογραφίας. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ενήλικα άτομα που επιθυμούν να αποκτήσουν τόσο τις τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες όσο και την απαραίτητη καλλιτεχνική και θεωρητική μόρφωση για την τέχνη της φωτογραφίας.
ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ:
ΤΕΧΝΙΚΟ :

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να μάθουν να αξιοποιούν πλήρως τον φωτογραφικό τους εξοπλισμό, να δουλεύουν σε χειροκίνητη διαδικασία, να μπορούν να φωτογραφίζουν σωστά και σε οποιαδήποτε φωτιστική συνθήκη.
Tο πρόγραμμα σεμιναρίου καλύπτει:
Η φωτογραφική μηχανή και τα χειριστήρια της
 Ο φακός
 Το φώς
 Η έκθεση
 Το iso
Η σύνθεση της φωτογραφίας
 Το βάθος πεδίου και το πάγωμα της κίνησης
 Το manual mode
Η χρωματική ισορροπία
 Το είδος των αρχείων
 Η νυχτερινή φωτογραφία
 Τεχνητός φωτισμό και φλας
 Τεχνικές στούντιο
 Επεξεργασία της φωτογραφίας στον υπολογιστή.
Σε όλα τα παραπάνω θα υπάρχει πρακτική εξάσκηση μέσα στην αίθουσα αλλά και με φωτογραφικές εξόρμησης και συζήτηση, ανάλυση στις φωτογραφίες που θα έχουν τραβήξει οι μαθητές.
Για την συμμετοχή δεν απαιτείται καμία ειδική γνώση πάρα μόνο όρεξη για φωτογραφία. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερος εξοπλισμός αν και για την καλύτερη και πιο εύκολη μάθηση καλό θα ήταν να υπάρχει DSLR η κάποια μηχανή που να μπορεί να δουλέψει σε χειροκίνητη λειτουργία (manual mode) .
Η πρώτη συνάντηση για γνωριμία, ενημέρωση και τελική διαμόρφωση των τμημάτων θα γίνει την Δευτέρα 9/10/2017 στις 19:00, Αρχαίου Θεάτρου 42 Αχαρναί στον 2ο όροφο.
Κόστος :
10 ευρώ η εγγραφή.
15 ευρώ τον μήνα .
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ :
Το καλλιτεχνικό σεμινάριο απευθύνεται σε φωτογράφους που διαθέτουν τη βασική τεχνική και θεωρητική κατάρτιση και επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους στην καλλιτεχνική φωτογραφία.
Η ύλη του σεμιναρίου θα φέρει του συμμετέχοντες σε επαφή με την καλλιτεχνική φωτογραφία μέσα από την προβολή και ανάλυση της δουλειάς σημαντικών κλασσικών αλλά και σύγχρονων φωτογράφων .
Στην διάρκεια του σεμιναρίου θα συζητήσουμε και θα αναλύσουμε θέματα όπως:
Το φωτογραφικό κάδρο
 Το θέμα στην φωτογραφία
 Η φόρμα
 Το περιεχόμενο
 Το στοιχείο του χρόνου
 Η αλήθεια και το ψέμα στην φωτογραφία
 Ασπρόμαυρη και έγχρωμη φωτογραφία
 Κριτική αντίληψη
 Φωτογραφία δρόμου
 Τοπίο
 Γυμνό
 Φωτογραφικό στούντιο
 Επεξεργασία της φωτογραφίας ως αισθητικό εργαλείο
 Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα υπάρχουν εργασίες για πρακτική εξάσκηση. Στη συνέχεια θα γίνεται κριτική αξιολόγηση σε προσωπικό επίπεδο της δουλειάς των συμμετεχόντων.
Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου απαιτείται η γνώση του χειρισμού της φωτογραφικής μηχανής .
Δεν απαιτείται ιδιαίτερος φωτογραφικός εξοπλισμός
 Η πρώτη συνάντηση για γνωριμία, ενημέρωση και τελική διαμόρφωση των τμημάτων θα γίνει την Τετάρτη 11/10/2017 στις 19:00, Αρχαίου Θεάτρου 42 Αχαρναί στον 2ο όροφο.

Κόστος :
10 ευρώ η εγγραφή.
15 ευρώ τον μήνα .
Για δηλώσεις συμμετοχής ή για οποιαδήποτε πληροφορία – απορία για το σεμινάριο και για τον τρόπο διεξαγωγής του , μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 6974931600 Γιώργος Συρσίρης.
Για εγγραφές: Από τις 15:00 έως τις 20:00 στην Αρχαίου Θεάτρου 42 Αχαρναί, τηλ.: 210-2404730.


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.