Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Η σύγχρονη αριστουργηματική όπερα “Ολυμπιακή Φλόγα” σε μουσική Παναγιώτη Καρούσου και σκηνοθεσία Ειρήνη Κώνστα θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 20:00, στο θέατρο «Τέχνη στην Πέτρα» στο Άλσος Περιστερίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Πολιτιστικός Σεπτέμβρης" του Δήμου Περιστερίου. Είσοδος Ελεύθερη!
Πρωταγωνιστούν: Δηιάνειρα: Ειρήνη Κώνστα, Ηρακλής: Βασίλης Ασημακόπουλος, Ευρυσθέας: Θεόδωρος Μπιράκος, Αλκμήνη: Δήμητρα Καμίτση, Ύλλος: Βασίλης Ασημακόπουλος και Μουσική διεύθυνση: Παντελής Λεγάκης, πιάνο.

 Η σύγχρονη αριστουργηματική όπερα «Ολυμπιακή Φλόγα» του Παναγιώτη Καρούσου, έκανε το θριαμβευτικό της ντεμπούτο στο Lincoln Center της Νέας Υόρκης στις 26 Μαρτίου 2016 με αμερικανούς ερμηνευτές υπό την διεύθυνση του μαέστρου Jestin Pieper. Στις 5 Ιουλίου 2016 ξαναπαρουσιάστηκε με αρχαία ελληνικά κοστούμια και σκηνοθεσία στις Ηνωμένες Πολιτείες στο Θερινό Φεστιβάλ της Αστόριας με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Η Ολυμπιακή Φλόγα του Παναγιώτη Καρούσου είναι μια όπερα σε δύο πράξεις που σχετίζονται με το μύθο του Ηρακλή και την ίδρυση των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η όπερα στο σύνολό της βασίζεται στην Ολυμπιακή φλόγα και όπως ξεδιπλώνεται μας δίνει τη θεμελιώδη έννοια πίσω από το αρχαίο ελληνικό θρησκευτικό τελετουργικό, με σκοπό να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά στους θεούς.
Η πρώτη πράξη της όπερας περιλαμβάνει ποιήματα από τον Όμηρο (Ομηρική ύμνοι), τον Πίνδαρο (Ολυμπιακοί ύμνοι «Ολυμπιόνικοι»), και τον Ησίοδο (Έργα και Ημέραι).
Η δεύτερη πράξη της όπερας βασίζεται στην τραγωδία «Τραχίνιες» του Σοφοκλή.

ΟΠΕΡΑ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ»
Μουσική: Παναγιώτης Καρούσος
Σκηνοθεσία: Ειρήνη Κώνστα                    

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Δήμος Περιστερίου «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2017»
Θέατρο «Τέχνη στην Πέτρα» στο Άλσος Περιστερίου
(Σταθμός Μετρό "Ανθούπολη")
Ώρα 20:00 μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη
Πρωταγωνιστούν:
Δηιάνειρα: Ειρήνη Κώνστα
Ηρακλής: Βασίλης Ασημακόπουλος
Ευρυσθέας: Θεόδωρος Μπιράκος
Αλκμήνη: Δήμητρα Καμίτση
Ύλλος: Βασίλης Ασημακόπουλος
Μουσική διεύθυνση: Παντελής Λεγάκης, πιάνο


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.