Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: 9ο Greece Race for the Cure - Τρέξε – Γιόρτασε – Στήριξε τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

9ο Greece Race for the Cure - Τρέξε – Γιόρτασε – Στήριξε τον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σας προσκαλεί στο 9ο Greece Race for the Cure® την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 με αφετηρία το Ζάππειο!
Με σύνθημα «Τρέξε – Γιόρτασε – Στήριξε», γυναίκες, άνδρες και παιδιά θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε μία μεγάλη γιορτή, μία ημέρα ευαισθητοποίησης και προαγωγής της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης με συγκίνηση, δυναμισμό και μοναδική ατμόσφαιρα.
Το Greece Race for the Cure® πραγματοποιείται με την έγκριση της αμερικάνικης οργάνωσης SusanG. Komen®, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων.
Πρόκειται για συμβολικό αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων και περίπατο 2 χιλιομέτρων με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού.
Από τα καθαρά έσοδα του Greece Race for the Cure® χρηματοδοτούνται προγράμματα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» για την ψυχοκοινωνική στήριξη γυναικών που έχουν βιώσει τη νόσο αλλά και για την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού και την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.
Δρομείς και περιπατητές, με διαφορετική ώρα εκκίνησης, θα συμμετέχουν σε 2 διαφορετικές διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας, στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού.
•Έναρξη διοργάνωσης: 9πμ
•Εκκίνηση αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων: 10 πμ
•Εκκίνηση περιπάτου 2 χιλιομέτρων: 11:20 πμ
Οι εγγραφές ανοίγουν!
Εγγραφές για τον περίπατο 2 χιλιομέτρων σε σημεία εγγραφών σε όλη την Αθήνα!
Από 1/9/2017 έως 25/9/2017, Δευτέρα έως Παρασκευή 9πμ-5μμ στα γραφεία του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», 3ης Σεπτεμβρίου 59, Αθήνα.
Από 1/9/2017 έως 25/9/2017, Δευτέρα έως Κυριακή 10:00-23:00 στο Hard Rock Café Athens (Αδριανού 52, Μοναστηράκι, Αθήνα)
Από 11/9/2017 έως 23/9/2017, Δευτέρα έως Σάββατο 11:00-20:00
•The Mall Athens (Α. Παπανδρέου 35, Μαρούσι)
•Hondos Center Eρμού (Ερμού 39, Σύνταγμα)
•Hondos Center Πειραιά (Τσαμαδού 17-19, Πειραιάς)
•Athens Metro Mall (Λεωφόρος Βουλιαγμένης 276, Άγιος Δημήτριος)
•RIVER WEST (Λεωφόρος Κηφισού 96-98, Αιγάλεω)
Συνεχίζονται και οι ηλεκτρονικές εγγραφέςστο https://www.greecerace.gr/registration/
Κόστος συμμετοχής για τον περίπατο 2 χιλιομέτρων: 6€
Εγγραφές για τον αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων μόνο ηλεκτρονικά ή στο Άλμα Ζωής!
Φέτος, εγγραφές για τον αγώνα δρόμου των 5 χιλιομέτρων πραγματοποιούνται αποκλειστικά
•online στο https://www.greecerace.gr/registration/ και
•στα γραφεία του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», από 1/9/2017 έως 25/9/2017 Δευτέρα έως Παρασκευή, 9πμ-5μμ.
Κόστος συμμετοχής για τον αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων με chipχρονομέτρησης: 8€
Όλες οι εγγραφές κλείνουν στις 25 Σεπτεμβρίου 2017. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 33.000 άτομα.
Greece Race for the Cure®: Η 2η μεγαλύτερη διοργάνωση Race for the Cure® παγκοσμίως
Το Race for the Cure ® είναι ένας αγώνας – θεσμός στον παγκόσμιο χάρτη και πραγματοποιείται σε 150 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή, το Greece Race for the Cure ® είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση παγκοσμίως, με συμμετοχή σχεδόν 31.000 χιλιάδων ατόμων για το 2016, που ένωσαν τις δυνάμεις τους ενάντια στον καρκίνο του μαστού.
Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου: Δράσεις για την προαγωγή της Υγείας στο Ζάππειο
Το Σάββατο 30/9πριν τον αγώνα, θα είναι μία ημέρα αφιερωμένη στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας. Θα πραγματοποιηθούν στο Ζάππειο πολλές παράλληλες δράσεις και εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους από τις 12μμ έως τις 6μμ : κλινικός έλεγχος μαστού από ειδικευμένους γιατρούς του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, προπόνηση για τον αγώνα της Κυριακής, zumba, yogaκαι παιδικό πρόγραμμα!
Ουσιαστικό αποτέλεσμα του Greece Race for the Cure®
Μέσω του GreeceRacefortheCure® χρηματοδοτούνται προγράμματα του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» για στήριξη γυναικών που έχουν βιώσει την ασθένεια και ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για την σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.
Από τα καθαρά έσοδα του GreeceRacefortheCure® 2016, καταφέρνουμε τα εξής για το 2017:
•832 γυναίκες εξετάστηκαν δωρεάν σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, μέσα από το Πρόγραμμα Ενημέρωσης – Προληπτικού Ελέγχου Μαστούγια Νέες Γυναίκες 20-39 ετών, που περιλαμβάνει κλινική εξέταση και τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις.
•36 ασθενείς και μέλη των οικογενειών τους συμμετείχαν στο Πρόγραμμα  Γονιδιακού Ελέγχου και Γενετικής Συμβουλευτικής για γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού και πρώτου βαθμού συγγενείς τους.
•70 γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού συμμετείχανστις Ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης στους Συλλόγους «Άλμα Ζωής» σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.
•900 συμμετέχοντες παρακολούθησαν το Πρόγραμμα ενημερωτικών ομιλιών για τον καρκίνο του μαστού σε χώρους εργασίας, Δήμους και φορείς Πανελλαδικά.
•132 γυναίκες έλαβαν δωρεάν νομικές συμβουλές μέσα από το Πρόγραμμα έρευνας και διεκδίκησης των δικαιωμάτων των γυναικών με καρκίνο μαστού, το οποίο στελεχώνεται από Νομικό Σύμβουλο.
•130 ασθενείς έλαβαν δωρεάν εξατομικευμένη βοήθεια από διατροφολόγο και αισθητικό μέσα από το Πρόγραμμα παροχής πρακτικών συμβουλών ομορφιάς, περιποίησης δέρματος και διατροφής σε γυναίκες που βρίσκονται σε θεραπεία.
•30 επαγγελματίες υγείας θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα εκπαίδευσης επαγγελματιών υγείας στις δεξιότητες επικοινωνίας.
•1 ερευνητής θα χρηματοδοτηθεί για επιστημονική έρευνα για τον καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα
•Υλοποιείται το Πρόγραμμα καταγραφής υπηρεσιών και δομών υγείας μαστού στην Ελλάδα.
•Συνεχίζεται η λειτουργία της Τηλεφωνικής Γραμμής Στήριξης, με 1200 κλήσεις από γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού σε όλη την Ελλάδα.


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.