Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Νόσος Alzheimer: πρόληψη και φροντίδα στην κοινότητα"- Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Νόσος Alzheimer: πρόληψη και φροντίδα στην κοινότητα"- Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού και τα τμήματα Προστασίας - Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Δημόσιας Υγιεινής και Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων, σε συνεργασία με την Ψυχογηριατρική Εταιρία «Νέστωρ» και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γεροντολογικής Εταιρείας, διοργανώνουν την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 10:30 π.μ – 12:00 μ.μ στον χώρο του Β' ΚΑΠΗ (Παπακυριαζή & Αρκαδίου 12) ομιλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα "ΝΟΣΟΣ ALZHEIMER: ΠΡΟΛΗΨΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ". Το πρόγραμμα των εισηγήσεων περιλαμβάνει:
Κλινική εικόνα της νόσου του Alzheimer, Ειρήνη Κοτρώτσου, Ψυχολόγος, Επιστημονική Υπεύθυνη Κέντρου Ημέρας Νόσου Alzheimer «Νέστωρ».
Πρόληψη και θεραπεία της νόσου του Alzheimer - Το φορτίο των φροντιστών ασθενών με νόσο του Alzheimer, Αντώνης Μούγιας, Ψυχίατρος, Επιστημονικός Υπεύθυνος Κέντρου Νόσου Alzheimer.
Η συγκεκριμένη δράση ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης εντάσσεται στο πλαίσιο διερεύνησης των αναγκών της τοπικής κοινωνίας σχετικά με θέματα υγείας, και της καταγραφής μιας αυξητικής τάσης σε αιτήματα δημοτών μας που αφορούν στην ανάγκη ενημέρωσης και πρόληψης για τις ασθένειες που συσχετίζονται με την Μνήμη, όπως και στην ανάγκη έγκυρης πληροφόρησης των φροντιστών των ήδη ασθενών με Διαταραχές Μνήμης, για την ορθή διαχείριση της ιδιαίτερης συνθήκης που έχει διαμορφώσει η ασθένεια για τους ίδιους και τους ανθρώπους τους.
Πρέπει να τονισθεί ότι ο Δήμος Κορυδαλλού, μετά από πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών, είναι ο μόνος δήμος της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά που λειτουργεί Ιατρείο Μνήμης, σε συνεργασία με την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ», προσφέροντας από ειδικά εκπαιδευμένο Ψυχολόγο, δωρεάν έγκαιρη διάγνωση της Νόσου του Alzheimer και των άλλων μορφών άνοιας, μέσω εξειδικευμένης αξιολόγησης της μνήμης.
Είναι επίσης ένας, από τους μόνο εννέα δήμους της Αττικής, που λειτουργεί Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, προσφέροντας υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα με άνοια, των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα τους.




Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.