Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: 45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΖΑΠΠΕΙΟ 2016
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ – ΖΑΠΠΕΙΟ 2016

ΖΑΠΠΕΙΟ
02 - 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
Ώρες λειτουργίας: 

Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00 – 22:30
Παρασκευή & Σαββάτο: 18:00 – 23:00,

Κυριακή: 11:00 – 22:30
Διοργάνωση: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου - Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.)
Συνεργασία: ΕΡΤ, Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF
Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού
Το Φεστιβάλ Βιβλίου του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου είναι ένας θεσμός που για πολλές δεκαετίες πλουτίζει την πολιτιστική ζωή της πόλης μας και αναβαθμίζει την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.
Κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ επιδιώκει, πέραν την έκθεσης και παρουσίασης του καλού βιβλίου, τη συνεργασία φορέων της πόλης μας με σκοπό η έκθεση βιβλίου να αποτελέσει όαση πολιτισμού, αφορμή για κοινωνικό διάλογο, ευκαιρία για συζήτηση και συνεργασία πάνω σε φλέγοντα, χρόνια ή επικαιρικά, ζητήματα που απασχολούν όλους μας. Και για όλους όσοι ασχολούνται με το βιβλίο ή και αυτούς που θα επισκεφθούν απλά την έκθεση να τους δώσει την ευκαιρία να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να χαρούν την πνευματική επικοινωνία.
Το 45ο Φεστιβάλ Βιβλίου συνδιοργανώνουν  ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) σε συνεργασία με την ΕΡΤ και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF.
Το αφιέρωμα της φετινής διοργάνωσης είναι «50 χρόνια Δημόσια Τηλεόραση, 50 χρόνια συμβολή στον Πολιτισμό».
Στο πλαίσιο του αφιερώματος, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

«50 χρόνια Δημόσια Τηλεόραση, 50 χρόνια συμβολή στον πολιτισμό»
Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα
 Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) τιμά τον Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 80 χρόνων από τη δολοφονία του μεγάλου Ισπανού ρομαντικού και τραγικού ποιητή και δραματουργού. Η εκτέλεσή του από τις φασιστικές δυνάμεις του Φράνκο παραμένει για 8 δεκαετίες το μεγάλο αίνιγμα-τραύμα στην ιστορία του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί
το Σάββατο 03 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 20:00,
στο χώρο εκδηλώσεων του 45ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2016.
Θα παρουσιαστούν σε μορφή αναλογίου αποσπάσματα από το έργο «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι. Διαβάζουν αποσπάσματα από το έργο οι ηθοποιοί: Αγάπη Παπαθανασιάδου, Βέφη Ρέδη, Ελεονώρα Αντωνιάδου, Βίκυ Παπαδοπούλου και Ξανθή Κρανίδη.
Θα προβληθεί από το αρχείο της ΕΡΤ σε σκηνοθεσία Γιάννη Σολδάτου, ντοκιμαντέρ με μελοποίηση ποιημάτων του Λόρκα από τους Μίκη Θεοδωράκη και Μάνο Χατζιδάκι. Ερμηνεύουν οι: Αρλέτα, Νένα Βενετσάνου, Βασίλης Γισδάκης, Μαρία Δημητριάδη, Πέτρος Πανδής, Μαρία Φαραντούρη. Ομιλητές οι κ.κ.: Κώστας Γεωργουσόπουλος, Μίκης Θεοδωράκης, Γιώργος Λαζάνης και Κώστας Μπάκας.
Θα μιλήσουν για τον ποιητή:
ο ποιητής, κ. Δημήτρης Ιατρόπουλος,
ο ποιητής-σκηνοθέτης, κ. Πάνος Κυπαρίσσης,
ο σκηνοθέτης-χορογράφος, κ. Σίμων Πάτροκλος,
ο συγγραφέας-κριτικός, κ. Λέανδρος Πολενάκης,
ο σκηνοθέτης-ηθοποιός, κ. Ένκε Φεζολλάρι.
Τη συζήτηση συντονίζει ο ποιητής-κριτικός, κ. Κωνσταντίνος Μπούρας.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Λίγα λόγια για το έργο «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα»: Μετά την κηδεία του άνδρα της, η 60χρονη Μπερνάρντα Άλμπα επιβάλλει στις πέντε κόρες της πολύχρονο κατ' οίκον εγκλεισμό λόγω πένθους. Σε ένα σπίτι, χωρίς αντρική παρουσία, εισβάλλει ο Έρωτας και τα ανατρέπει όλα... «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» δεν είναι ένα έργο, που απλά μπορεί να μας αφορά, είναι ο κόσμος μέσα στον οποίο ζούμε. Η Μπερνάρντα, η Αδέλα, η Πόνσια, η Μαρτύριο, η Ανγκούστιας, η Αμέλια, η Μαγδαλένα, η Προυντένσια κι ο πανταχού παρών, και γι' αυτό απών, Πέπε, είναι σάρκα από τη σάρκα μας. Μιλούν τη λογοκριμένη γλώσσα μας, ενώ η στεγνή, από τη στέρηση και τον εγκλεισμό, όψη τους καταμαρτυρά όσα οι λέξεις κρύβουν. Από τη μία κοινωνία σε κρίση, ας πούμε, την ισπανική, τις μέρες του '36 λίγο πριν το πραξικόπημα, στην ελληνική κοινωνία του 2016. Από το δυτικό άκρο της Μεσογείου, έως τις απότομες ακτές της Αδριατικής και της Μαύρης Θάλασσας, από τις ορκισμένες παρθένες της Αλβανίας έως τις ηρωίδες του Αλμοδόβαρ, οι ίδιες ακούραστες νότες, οι ίδις υγρές και μεστές φωνές, οι ίδιες υποσχέσεις και το ίδιο σκληρό παιχνίδι με το θάνατο».

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα στον Σαίξπηρ (400 χρόνια από το θάνατό του) και στον Λόρκα (80 χρόνια από το θάνατό του).
Θα πραγματοποιηθεί, ακόμη, τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή και εκδότη Γιώργο Χρονά.
Οι κεντρικές εκδηλώσεις, αλλά και οι ποικίλες δράσεις (θέατρο, μουσική, παρουσιάσεις βιβλίων κ.λπ.), με φόντο τους χιλιάδες τίτλους βιβλίων δημιουργούν, για τους επισκέπτες, ένα ιδανικό περιβάλλον αναψυχής και πνευματικής αναβάθμισης.

Γιατί και φέτος η καρδιά του Πολιτισμού χτυπάει στο Ζάππειο!
Για περισσότερες πληροφορίες: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.)
Τ: 210 3303942, URL: www.sekb.gr


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.