Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Περιστερίου: Mια NEA EYKAIΡIA για τους Δημότες!
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Περιστερίου: Mια NEA EYKAIΡIA για τους Δημότες!

Ο Σύλλογος καθηγητών Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Περιστερίου με επιστολή του που κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο του ενημερώνει για το θεσμό των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας
Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι δημόσια, δωρεάν και απευθύνονται σε ενήλικες πολίτες που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική στοιχειώδη εκπαίδευση και είναι απόφοιτοι Δημοτικού.
Τα Σ.Δ.Ε. ακολουθούν παιδαγωγικές προσεγγίσεις οι οποίες εστιάζουν στις ατομικές ανάγκες, στα ενδιαφέροντα και τις ικανότητες των εκπαιδευομένων. Δίνουν έμφαση στην απόκτηση τόσο των βασικών δεξιοτήτων (γραφή, ανάγνωση, αριθμητικοί υπολογισμοί) όσο και σύγχρονων (χρήση ξένης γλώσσας και πληροφορική).
Λειτουργούν με ανοικτά προγράμματα σπουδών που διαφοροποιούνται σημαντικά από τα αντίστοιχα της τυπικής εκπαίδευσης. Η αξιολόγηση αυτών των προγραμμάτων έχει ποιοτικό χαρακτήρα (δεν υπάρχει βαθμολογία και εξετάσεις) δίνοντας έμφαση κυρίως στις δραστηριότητες που οργανώνονται στην τάξη.
Το πρόγραμμα στα Σ.Δ.Ε. είναι ταχύρρυθμο και διαρκεί 18 μήνες (2 σχολικά έτη). Το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα καλύπτει 25 απογευματινές ώρες μέσα στο οποίο παρέχονται Συμβουλευτικές Υπηρεσίες (συμβουλευτική σταδιοδρομίας και ψυχολογική υπηρεσία).
Η επιτυχής ολοκλήρωση της διετούς φοίτησης του εκπαιδευομένου πιστοποιείται με τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου. Στη συνέχεια πολλοί απόφοιτοί μας συνεχίζουν στο Λύκειο (και ενίοτε στο Πανεπιστήμιο τις σπουδές τους).
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Περιστερίου που λειτουργεί στο πλαίσιο της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των δημοτών σας και να τους προσφέρει τη δεύτερη ευκαιρία που περίμεναν.
Για πληροφορίες και εγγραφές στο Σ.Δ.Ε. Περιστερίου, Πόγραδετς 5, Περιστέρι, (Θηβών και Λ. Καβάλας ) επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 210-5319749 (5-9 το απόγευμα). Ιστοσελίδα: http://blogs.sch.gr/sdeper

 Δείτε εδώ την επιστολη του Συλλόγου καθηγητών 


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.