Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Γλυπτικός Λόγος - Σύγχρονη ελληνική γλυπτική στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016

Γλυπτικός Λόγος - Σύγχρονη ελληνική γλυπτική στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Με ιδιαίτερη συγκίνηση τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 και ώρα 18:00 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με τη σημαντικότερη στον κόσμο συλλογή έργων αρχαίας ελληνικής γλυπτικής, εγκαινιάζει στο ανανεωμένο Αίθριο του Μουσείου την παρουσίαση έργων καταξιωμένων σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος. To πρώτο έργο που θα εκτεθεί είναι η Ανδρομάχη ΙΙΙ του Χρήστου Μέλλιου. Παρών θα είναι ο γλύπτης, που θα παρουσιάσει το έργο του.
Η γλυπτική έκφραση δεν έχει εξαντληθεί στην αφήγηση της αρχαίας γλυπτικής αλλά παραμένει για τη χώρα μας ένας ουσιαστικός και οικείος τρόπος αναζήτησης του πνευματικά ουσιώδους. Ο γλυπτικός λόγος είναι παρηγορητικά παρών και οι Έλληνες τον περιβάλλουν διαχρονικά με αγάπη. Η γλυπτική συμπυκνώνει στην ύλη όχι μόνο το λόγο, αλλά και το υπερβατικό της ελληνικής σκέψης, στοχεύοντας στην οπτική αντιληπτικότητα των ιδεών, των αξιών και των συναισθημάτων.
Το 2016, έτος ορόσημο στην ιστορία του Μουσείου, καθώς συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη θεμελίωσή του, θα παρουσιάζεται κάθε δύο μήνες στο Αίθριο του Μουσείου ένα αντιπροσωπευτικό έργο κορυφαίου Έλληνα γλύπτη. Θα παρουσιαστούν ειδικότερα έργα των παρακάτω καλλιτεχνών:
Ιούλιος-Αύγουστος: Χρήστος Μέλλιος
Σεπτέμβριος-Οκτώβριος: Γιώργου Καλακαλλάς
Νοέμβριος-Δεκέμβριος: Θύμιος Πανουργιάς
Ακολουθούν, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, έργα των Αχιλλέα Βασιλείου, Δημήτριου Αρμακόλλα, Κυριάκου Ρόκου.
Κάθε φορά που παρουσιάζεται ένα νέο έργο στο Αίθριο, ο κάθε γλύπτης επιλέγει ένα αρχαίο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, το οποίο συνδιαλέγεται με το δικό του γλυπτό. Το αρχαίο γλυπτό θα παρουσιάζεται από αρχαιολόγο του Μουσείου, ενώ για το έργο αυτό θα μιλά και ο ίδιος ο γλύπτης, σε έναν διάλογο με τον αρχαίο καλλιτέχνη.
Eγκαίνια: Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016, ώρα 18:00
Διάρκεια έκθεσης: 18/07 - 31/11/2016
Η έκθεση θα είναι προσβάσιμη κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου, από Δευτέρα έως Κυριακή, από τις 8:00 έως τις 20:00.
Δεν απαιτείται προμήθεια εισιτηρίου για την είσοδο στο Αίθριο του Μουσείου.
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
 Πατησίων 44, Αθήνα 10682
www.namuseum.gr


Τηλ: 213214 4891
 Fax: 210 8213573


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.