Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ : Κάλεσμα ειδικών κατηγοριών πολιτών για υποβολή αίτησης περί μείωσης ή απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη και φόρους
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ : Κάλεσμα ειδικών κατηγοριών πολιτών για υποβολή αίτησης περί μείωσης ή απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη και φόρους



Ο Δήμος Ιλίου σε ανακοίνωση που δημοσίευσε στις 6-7-2016 καλεί τους απόρους, τα άτομα με αναπηρία, τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους, τις μονογονεϊκές οικογένειες, τους μακροχρόνια ανέργους και τους δικαιούχους δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος, επιδόματος ενοικίου και σίτισης κατοίκους της πόλης ,  να προσέλθουν στο Δημαρχιακό Κατάστημα και να υποβάλουν σχετική αίτηση-υπεύθυνη δήλωση, που αφορά τα μέλη της οικογενείας τους, το ετήσιο εισόδημα, τα τετραγωνικά μέτρα της κατοικίας τους και τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου  για την ένταξη στις κατηγορίες η επικαλούμενη ιδιότητα οριοθετείται αντίστοιχα από την ισχύουσα νομοθεσία.
Συγκεκριμένα:

1. Άποροι: βεβαίωση οικονομικής αδυναμίας από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.
2. Άτομα με αναπηρία: ποσοστό μεγαλύτερο ή ίσο του 67% που αποδεικνύεται με πιστοποιητικό ΚΕΠΑ ή σχετικές βεβαιώσεις υγειονομικών επιτροπών.
3. Πολύτεκνοι: βεβαίωση πολυτεκνίας από ΑΣΠΕ.
4. Τρίτεκνοι: πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
5. Μονογονεϊκές οικογένειες: πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει η άσκηση της γονικής μέριμνας.
6. Μακροχρόνια άνεργοι: εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνω του ενός έτους.
7. Δικαιούχοι δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος, επιδόματος ενοικίου και σίτισης: να έχουν καταστεί δικαιούχοι για το τρέχον έτος.

Οι κατηγορίες που δικαιούνταν σχετικής διευκόλυνσης  σύμφωνα με τις  γενικές προϋποθέσεις που ισχύουν για τις μέχρι σήμερα είναι η εξής :
1. Το μέτρο της μείωσης ή απαλλαγής εφαρμόζεται για μία μόνο κατοικία, δηλαδή την κύρια κατοικία και μέχρι 120τ.μ.
2. Η ύπαρξη μιας και μόνο εξοχικής κατοικίας, τα οικόπεδα, τα αγροτεμάχια και οι βοηθητικοί χώροι οικιών (γκαράζ – αποθήκες) δεν επηρεάζουν την ένταξη. Η ύπαρξη περισσότερων περιουσιακών στοιχείων, πλην των αναφερομένων, αποτελεί λόγο απόρριψης της σχετικής αίτησης.
3. Η ευνοϊκή ρύθμιση δεν εφαρμόζεται για καταστήματα.
4. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι  ο λογαριασμός ΔΕΗ ή εναλλακτικού παρόχου να εκδίδεται στο όνομα το δικαιούχου ή άλλου συγγενικού προσώπου μέχρι β΄ βαθμού, εφόσον τα στοιχεία του τελευταίου προκύπτουν αυστηρά και περιοριστικά από το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
5. Ο δικαιούχος είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει το Δήμο σε περίπτωση οποιασδήποτε μεταβολής των προσωπικών του στοιχείων και να προσκομίζει τα σχετικά δικαιολογητικά στην αρχή κάθε έτους επικυρωμένα.
6. Σε περίπτωση φιλοξενίας σε συγγενικό πρόσωπο  μέχρι β΄ βαθμού συγγένειας, η αρμόδια υπηρεσία δύναται να ζητήσει εκκαθαριστικά σημειώματα όλων των διαμενόντων στην οικία, προκειμένου να αξιολογηθεί το αίτημα.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ιδιαιτέρως ότι, εφόσον εμπίπτετε σε μια από τις αναφερόμενες κατηγορίες που τυγχάνουν της νομοθετικής ρύθμισης, πληροίτε τις γενικές προϋποθέσεις εφαρμογής καλείστε να συμπληρώσετε αίτηση-υπεύθυνη δήλωση μέχρι 30.09.2016, την οποία δύναστε να βρείτε στο Δημοτικό Κατάστημα, στη σελίδα του Δήμου μας (www.ilion.gr) και στο ΚΕΠ του Δήμου μας και αφού τη συμπληρώσετε να την καταθέσετε στο πρωτόκολλο του Δήμου.
Η παρούσα ανακοίνωση θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο και λοιπά δημοτικά καταστήματα, θα αποσταλεί στην ΑΣΠΕ,  το σύλλογο τριτέκνων και θα δημοσιευθεί σε τοπικό και ημερήσιο τύπο.


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.