Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: "Ρέζους θηλυκό;" το αμφιλεγόμενο μήνυμα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Γ.Γ.Ι.Φ.)
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

"Ρέζους θηλυκό;" το αμφιλεγόμενο μήνυμα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Γ.Γ.Ι.Φ.)

photo: Jo Black
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ρέζους θηλυκό;
Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.) εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για το πρόσφατο διαφημιστικό μήνυμα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας. Το μήνυμα βρίθει σεξιστικών προτύπων, τα οποία, για ακόμη μία φορά, αναπαραγάγουν την εικόνα του ισχυρού αρσενικού και του υποτακτικού θηλυκού, συμβάλλοντας στην αναπαραγωγή παρωχημένων και αναχρονιστικών στερεοτυπικών αντιλήψεων.
Έτσι, η σοβαρότητα του μηνύματος της εθελοντικής αιμοδοσίας καλύπτεται με τον μανδύα της παρωδίας, ώστε να οδηγεί στην πλήρη διαστρέβλωση της πρόθεσης του επισπεύδοντα φορέα του μηνύματος. Ταυτόχρονα, τάσσεται οξύμωρα υπέρ μιας διάκρισης των φύλων, που, ωστόσο, δεν προβλέπεται από τις διαφορετικές ομάδες αίματος. Άλλωστε, στο αίμα δε χωρά ομάδα ανδρών και γυναικών. Με αυτό τον τρόπο, τα ωφελήματα της εθελοντικής αιμοδοσίας για το κοινωνικό σύνολο γίνονται βορά στις ορέξεις ανίδεων και τροχοπέδη στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών. Η Γ.Γ.Ι.Φ. θα συνεχίζει να στηλιτεύει κάθε δημόσια δράση, η οποία παραβιάζει κατάφωρα την προσωπικότητα του ανθρώπου, ανεξαρτήτως φύλου, και προσβλέπει στη συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών αρχών για την άρση των έμφυλων στερεοτυπικών πεποιθήσεων και πρακτικών.
Πληροφορίες: http://www.isotita.gr/ Το Γραφείο Τύπου, 6/6/2016
Τηλ 2131511102
Ε-mail: gramggif@isotita.gr


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.