Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2016, στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2016, στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Έκθεση με τίτλο «Το Γκάζι: ένα πολιτιστικό τοπίο», παρουσιάζει την Τρίτη 17 Μαΐου, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2016, που διοργανώνει το ICOM, με θέμα «Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία».
Η έκθεση είναι το αποτέλεσμα ενός συλλογικού project για το οποίο μαθητές Δημοτικού και οι δάσκαλοί τους εργάστηκαν για περισσότερους από 2 μήνες, μετά από πρόσκληση του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου.
Για την υλοποίησή του συνεργάστηκαν τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Α’ Εκπαίδευσης Αθήνας και τα 49o, 64o, 72o, 73o, 77o και 81o Δημοτικά Σχολεία Αθηνών.
Στόχος της έκθεσης είναι η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας μιας περιοχής που επηρεάστηκε από την ύπαρξη του παλιού εργοστασίου φωταερίου, μέσα από μια εναλλακτική ματιά, αυτή των παιδιών. Περιλαμβάνει προφορικές μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής του Γκαζιού που συλλέχθηκαν από μαθητές και εικαστικά κολάζ με θέμα «Το Γκάζι το 2050».
Πιο αναλυτικά, μαθητές Ε’ & Στ’ Δημοτικού, με την καθοδήγηση των ανθρώπων του Μουσείου, του ιστορικού Γιάννη Στογιαννίδη και των δασκάλων τους, συνέλεξαν προφορικές μαρτυρίες κατοίκων του Γκαζιού, του Βοτανικού, του Κεραμεικού και του Θησείου. Οι μαθητές έγιναν για λίγο μικροί ερευνητές και ιστορικοί με σκοπό να ανακαλύψουν πώς ήταν το Γκάζι το 1980, πώς ήταν η καθημερινότητα στις γειτονιές, τι θυμούνται οι κάτοικοι από την εποχή που έκλεισε το παλιό εργοστάσιο φωταερίου και πώς πιστεύουν ότι συνέβαλε η Τεχνόπολη στη μεταμόρφωση του πολιτιστικού τοπίου της περιοχής.
Οι μικρότεροι μαθητές, Α’, Β΄, Γ’ και Δ΄Δημοτικού, πειραματίστηκαν με διαφορετικά υλικά, από το κάρβουνο μέχρι το αλουμίνιο, και άφησαν ελεύθερη τη φαντασία τους. Το αποτέλεσμα ήταν έξι συλλογικά εικαστικά κολάζ που μας ταξιδεύουν στο μέλλον για να δούμε πώς θα είναι το Γκάζι το 2050...
Την Τρίτη 17 Μαΐου, η είσοδος στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου είναι ελεύθερη. Παράλληλα, 18.00-21.00, πραγματοποιούνται ξεναγήσεις και αναβάσεις στο Παρατηρητήριο. Κλείστε τη δική σας ξενάγηση στο 2103475535.

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου -Παλαιοί Φούρνοι: Πειραιώς 100, Γκάζι
http://www.technopolis-athens.com/web/guest/museum
Τηλ.: 210 3475535, 210 3461589, 210 3475518
Fax: 210 3413228
E-mail: gasmuseum@athens-technopolis.gr
Facebook page: Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου/Industrial Gas Museum


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.