Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το Αρχαίο Θέατρο
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το Αρχαίο Θέατρο

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών με τίτλο "ο Δικαιόπολις μας ταξιδεύει στο μαγευτικό κόσμο του Αρχαίου Θεάτρου" έχει σαν στόχο να εξοικειώσει τους μαθητές με το αρχαίο θέατρο, να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τη σημασία του Αρχαίου Θεάτρου στην ανάπτυξη των Αχαρνών και να προωθήσει την αποκάλυψή του.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σχεδίασε το Τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορικής Έρευνας του Δήμου Αχαρνών και υλοποιείται με τη συνεργασία την Κίνηση Πολιτών Για Την Ανάδειξη Του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών "ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ".Απευθύνεται στους μαθητές της Δ, Ε και Στ Δημοτικού καθώς και στους μαθητές της Γ Γυμνασίου και υλοποιείται στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης  (Φιλαδελφείας 217, 1ος όροφος) κάθε Πέμπτη κατόπιν συνεννόησης.
Με αφορμή την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
 "Η κατανόηση της σημαντικότητας ενός μνημείου ή ενός αρχαιολογικού χώρου εξαρτάται και από την κατανόηση της εποχής που αυτό το μνημείο λειτούργησε. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "ο Δικαιόπολις μας ταξιδεύει στο μαγευτικό κόσμο του Αρχαίου Θεάτρου" μαθαίνει στα νέα παιδιά του ιστορικού Δήμου Αχαρνών, το πώς ένα μνημείο επηρέαζε την καθημερινότητα των τότε ανθρώπων, με πιο τρόπο λειτουργούσε η τότε κοινωνία και πως όλα αυτά έχουν επηρεάσει τη δική μας καθημερινότητα και σκέψη. Είναι πολύ σημαντικό που ο Δήμος Αχαρνών σε συνεργασία με το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ έχουν την τεχνογνωσία και την ικανότητα να εκπονήσουν ένα τόσο σημαντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που μετατρέπει σε βίωμα την πολιτιστική μας κληρονομία".
Συνοπτική παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλ
"ο Δικαιόπολις μας ταξιδεύει στο μαγευτικό κόσμο του Αρχαίου Θεάτρου"
:
1) Παρουσίαση μέσω της οποία οι μαθητές μαθαίνουν για το Αρχαίο Θέατρο των Αχαρνών, τη γέννησή του, τους τρεις μεγάλους τραγικούς ποιητές Αισχύλο, Σοφοκλή, Ευριπίδη, τους κωμικούς  ποιητές Αριστοφάνη και Μένανδρο, την αναβίωση του αρχαίου θεάτρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, την επίδραση του αρχαίου δράματος στη σύγχρονη δημιουργία. Το διδακτικό κομμάτι του προγράμματος διανθίζεται από μικρά βίντεο για  καλύτερη και πιο ευχάριστη  αφομοίωση του γνωστικού αντικειμένου από τους  μαθητές.
2) Κατασκευή θεατρικού προσωπείου με τη μέθοδο της γυψόγαζας. Σκοπός είναι, η γνωριμία των παιδιών με την αρχαία ελληνική σκευή, να κατανοήσουν τη λειτουργία του προσωπείου, να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά.
3) Τα παιδιά με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους και των αρχαιολόγων του Τμήματος αναπαριστούν σκηνές από το Αρχαίο δράμα φορώντας προσωπεία και ενδύματα, για παράδειγμα από τους Αχαρνής του Αριστοφάνη, από την Αντιγόνη και την Ηλέκτρα του Σοφοκλή, τις Ευμενίδες του Αισχύλου ή την Ελένη του Ευριπίδη.Το θεατρικό παιχνίδι συνοδεύεται από μουσικά κομμάτια που έχουν γραφτεί από διάσημους Έλληνες συνθέτες μας για αντίστοιχες παραστάσεις στην Επίδαυρο.
Η διάρκεια του προγράμματος είναι περί τις δύο ώρες και τριάντα λεπτά και ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων μαθητών φτάνει τους 35.
Η Βιβλιοθήκη του Τμήματος για την καλύτερη προσέγγιση στο γνωστικό αντικείμενο του αρχαίου θεάτρου διαθέτει προς δανεισμό στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς βιβλιακό υλικό  ευγενική δωρεά του ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΥ
Όσα σχολεία επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 210 2322878.

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.