Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορυδαλλού: Πρόγραμμα "Συλλέγω Εμπειρίες"
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορυδαλλού: Πρόγραμμα "Συλλέγω Εμπειρίες"

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορυδαλλού συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συλλέγω Εμπειρίες». Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και υλοποιείται σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Future Library και με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.
Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του γενικότερου εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.
Υπεύθυνη του προγράμματος: Μαρίνα Νύκτα.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ.: 2104965784 & email:library@korydallos.gr.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Προτεινόμενες ηλικίες 9 έως 13 ετών. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ
Τετάρτη 6 Απριλίου 2016
Julia Donaldson, Η ιστορία του Ηλία που αγαπούσε τα βιβλία (θέα)
Βασισμένη στο βιβλίο της Julia Donaldson: Η ιστορία του Ηλία που αγαπούσε τα βιβλία, θα προσπαθήσουμε να δείξουμε στα παιδιά πως μια ιστορία μπορεί να φτιαχτεί... μέσα από μια άλλη! Μέσα από παιχνίδια με τις λέξεις και τις αισθήσεις, τα παιδιά θα φτιάξουν τη δική τους περιπετειώδη ιστορία «παίζοντας» τα ίδια τους πρωταγωνιστικούς ρόλους με ένα διαφορετικό και άκρως διασκεδαστικό τρόπο. Οι ωραιότερες ιστορίες θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης.
Πέμπτη 7 Απριλίου 2016
Αλέξης Κυριτσόπουλος, Το Πηγαινέλα στα σύννεφα (συλλογή)
Η ποίηση θέλει προπόνηση. Με αφετηρία το ποίημα του Γ. Σαραντάρη που εμπεριέχεται στο βιβλίο του Κυριτσόπουλου, Το Πηγαινέλα στα σύννεφα, ζητάμε από τις ομάδες των παιδιών που συμμετέχουν να γράψουν το δικό τους, περιγράφοντας προσωπικές ιστορίες ή ιστορίες που συνδυάζονται με τα συναισθήματά τους. Στόχος, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων της δημιουργικής γραφής, καθώς και της αυτοπεποίθησης για παρουσίαση των ιδεών και των απόψεών τους συνολικά.
Παρασκευή 8 Απριλίου 2016
Frank Viva, Μικρή Σάρλοτ, σκηνοθέτις (μαγεία)
Με αφορμή το βιβλίο του Frank Viva, Μικρή Σάρλοτ, σκηνοθέτις, γίνεται παρουσίαση βιβλίων που έχουν γίνει κινηματογραφικές ταινίες και κατόπιν προβάλλεται η ταινία Τομ Σιόγερ. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός επαγγελματία σκηνοθέτη, τα παιδιά συζητούν για τη μαγεία της σύλληψης, μεταφοράς και απόδοσης μιας ιστορίας στις κινηματογραφικές αίθουσες. Έχουν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: πως αναγνωρίζεται ένα βιβλίο που μπορεί να μεταφερθεί στην οθόνη, πως αντιμετωπίζεται το λογοτεχνικό κείμενο ως σενάριο, πως παρουσιάζεται και προωθείται στον παραγωγό είναι μερικά από τα σημεία – κλειδιά που θα εξετασθούν. Σε μια εποχή, που οι δομές τέχνης επικοινωνούν όλο και περισσότερο, είναι χρήσιμο για τους μικρούς λάτρεις του βιβλίου να γνωρίζουν τρόπους αυτής της προσέγγισης.
Τρίτη 12 Απριλίου 2016
Samantha Friedman, Ο κήπος του Ματίς (υλικά)
Με σκοπό την γνωριμία και την εξοικείωση των παιδιών με την σύγχρονη τέχνη, και συγκεκριμένα την τεχνική του κολάζ, τα παιδιά θα γνωρίσουν τον Henri Matisse και το έργο του μέσα από τη προβολή οπτικού υλικού. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση, δίνοντας έμφαση στις φόρμες και τα μοτίβα που χρησιμοποιεί ο ζωγράφος στις απεικονίσεις του όπως οι ανθρώπινες φιγούρες, τα πουλιά, τα ψάρια, η φύση κ.α.
Τετάρτη 13 Απριλίου 2016
Peter Sis, Ο πιλότος και ο μικρός πρίγκιπας (κλίμακα)
Με αφετηρία το βιβλίο του Peter Sis, Ο πιλότος και ο μικρός πρίγκιπας, τα παιδιά ξεκινούν για ένα ταξίδι μικραίνοντας και μεγαλώνοντας μέσα από την πτήση που μας προσφέρει το βιβλίο. Στην αρχή διαβάζουμε την ιστορία και κατόπιν με οδηγό την εικονογράφηση, τα παιδιά αναπαριστούν πως θα ήταν η ζωή τους, βάσει της κλίμακας, είτε ως νάνοι είτε ως γίγαντες.


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.