Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Ημερίδα για τη Συμμετοχική Δημοκρατία στο πλαίσιο του DemoCu στον Δήμο Κορυδαλλού
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Ημερίδα για τη Συμμετοχική Δημοκρατία στο πλαίσιο του DemoCu στον Δήμο Κορυδαλλού

Ο Δήμος Κορυδαλλού σε συνεργασία με το Δίκτυο Απασχόλησης και Κοινωνικής Μέριμνας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την SciFY διοργανώνουν ημερίδα με θέμα “Συμμετοχική Δημοκρατία και Χάραξη Πολιτικής σε Τοπικό Επίπεδο - Μια Σύγχρονη Πρόκληση” την Πέμπτη 21 Απριλίου, 9.30 π.μ στο Δημαρχείο Κορυδαλλού, Γρ. Λαμπράκη 240.
Στόχος της ημερίδας είναι η παρουσίαση των καλών πρακτικών των έργων που υλοποιούν οι παραπάνω φορείς στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε Όλοι Πολίτες» (www.democu.gr και www.democracit.org αντίστοιχα) και αφορούν στην προώθηση της συμμετοχικής δημοκρατίας μέσω καινοτόμων εργαλείων και μεθοδολογιών. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι άλλων φορέων που υλοποιούν σχετικά έργα προώθησης της συμμετοχικότητας σε άλλα πλαίσια και περιβάλλοντα.

Στο πλαίσιο του έργου λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα www.democu.gr, μέσα από την οποία, οι πολίτες έχουν πλέον μια συνολική εικόνα όλων των δραστηριοτήτων πολιτισμού και αθλητισμού στον Κορυδαλλό, ενώ μπορούν να πληροφορηθούν για όλους τους φορείς, δημοτικούς και μη, που δραστηριοποιούνται στα όρια της πόλης.
 Το πιο σημαντικό όμως είναι, ότι μπορούν να καταθέσουν προτάσεις για μια αποτελεσματική συνεργασία που θα συμβάλει στη λήψη ουσιαστικών αποφάσεων στους τομείς τους πολιτισμού και του αθλητισμού.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
09.30-10.00 Προσέλευση – Εγγραφή Συμμετεχόντων
10.00-10.05 Χαιρετισμός κ. Σταύρου Κασιμάτη, Δημάρχου Κορυδαλλού
10.05-10.15 Χαιρετισμός κ. Jørn Eugene Gjelstad, Πρέσβη της Νορβηγίας
10.40-10.45 Χαιρετισμός εκπροσώπου Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής
10.15-10.25 Χαιρετισμός κας Φαίης Κουτζούκου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Προ-γράμματος «Είμαστε Όλοι Πολίτες»
10.25-10.35 Χαιρετισμός κ. Γιώργου Μακρυνού, Προέδρου Οργανισμού Αθλητισμού και Πολιτισμού Δήμου Κορυδαλλού – Μέλους Πολιτιστικής Επιτροπής Διαβούλευσης (ΠΕΔ)
ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
 ΤΟ ΕΡΓΟ «DemoCU»
10.45-10.55 «Η Φιλοσοφία του Έργου DemoCU» Γιώργος Μπιθυμήτρης, Υπεύθυνος Έρ-γου – Στέλεχος ΔΑΚΜ
10.55-11.10 «Η Συμμετοχική Μεθοδολογική Προσέγγιση του Έργου DemoCU», Αναστασία Στρατηγέα, Επιστημονική Υπεύθυνη Έργου, Αναπλ. Καθηγήτρια Ε.Μ.Π.
11.10-11.25 «Συμμετοχικές Διαδικασίες και Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) – Η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα DemoCU» Στέλιος Καζνέσης, Στέλεχος ΔΑΚΜ
11.25-11.40 «Συμμετοχική Ανάπτυξη Σχεδίου Αξιοποίησης Πολιτιστικών Δομών και Υπο-δομών Δήμου Κορυδαλλού», Νεκταρία Μαραβά, Στέλεχος ΔΑΚΜ
 ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ- Ελληνική και Ευρωπαϊκή Εμπειρία
12.00-12.30 «Νέες Τεχνολογίες και Συμμετοχική Δημοκρατία – Η Εμπειρία του Έργου DemocracIT», Βασίλειος Σαλαπάτας, Συνιδρυτής της ΜΚΟ Science for You (SciFy).
 12.30-12.50 «Καλές πρακτικές στις συμμετοχικές διαδικασίες για την προώθηση της προστασίας του περιβάλλοντος – Η εμπειρία του έργου ΥΔΑΤΙΝΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ», Στελλίνα Κουλουζάκη, συνεργάτης της ΜΚΟ «Δίκτυο Μεσόγειος SOS».
12.50-13.10 «Οι Συμμετοχικές Διαδικασίες ως μέσο προώθησης της Κοινωνικής Επένδυ-σης και της Κοινωνικής Καινοτομίας – Η προσέγγιση του Έργου INNOSI», Αλέξανδρος Σακελλαρίου, Μεταδιδάκτορας ερευνητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο
13.10-13.30 «Πεδίο_Αγορά: Σχεδιάζοντας την Πλατεία Βαρβακείου με τη Συμμετοχή των Πολιτών», Μαίρη Καρατζά – Strategic Designer, Place Identity”
13.30-14.00 Συζήτηση – Συμπεράσματα – Κλείσιμο Ημερίδας
 Συντονιστές: Ανδρέας Αλεξόπουλος, Επιστημονικός συνεργάτης Δήμου Κορυδαλλού και Υπεύθυνος Επικοινωνίας Έργου DemoCU – Γιώργος Μακρυνός, Πρόεδρος Οργανισμού Αθλητισμού και Πολιτισμού Δήμου Κορυδαλλού


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.