Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ με θέματα ΕΜΦΥΛΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ και ΑΡΣΗΣ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΩΝ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ με θέματα ΕΜΦΥΛΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ και ΑΡΣΗΣ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΩΝ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων


Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ
με θέματα:
α) ΕΜΦΥΛΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ και ΑΡΣΗΣ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΩΝ
2016
Η ισότητα χτίζεται στις μικρές ηλικίες.
Η Βιβλιοθήκη Ισότητας Θεμάτων και Φύλου της Γ.Γ.Ι.Φ, ανταποκρινόμενη στο ρόλο της, ενημερώνει το κοινό για τα βιβλία της συλλογής της τα οποία ανήκουν στην κατηγορία του παιδικού βιβλίου ή της θεωρητικής προσέγγισης αυτού.

ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ
Άννα και Θεοφανώ
Πριγκίπισσες στα ξένα
Συγγραφέας : ΣΙΝΟΥ ΚΙΡΑ Εικονογράφος : ΓΟΥΣΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ Εκδότης : ΚΕΔΡΟΣ Έτος έκδοσης : 2004
Σελίδες : 312 Δέκατος αιώνας.






Μια μικρή ηρωίδα
Συγγραφέας: Γαλάτεια Καζαντζάκη
Εικονογράφηση: Αλέξης Κορογιαννάκης
Εκδότης: Καστανιώτης 2001







Το βιβλίο των ηρωίδων
Εκδ. Φυτράκης









Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΙΛΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΙΣΚΙΟ ΑΓΟΡΙΟΥ
Συγγραφείς: O. Bruel, A. Bozellec, A. Galland, C. Bruel
Εκδόσεις: Καλέντης (1985)








Ο νοικοκυρός
Λένα Μερίκα
Εκδ. Κέδρος, 2003









Τα βουνά του Θιβέτ
Εκδ. baraka, 2009











β) ΒΙΒΛΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΩΝ
Ένα ενδιαφέρον ντοσιέ που δημιουργήθηκε από την Γ.Γ.Ι.Φ και περιέχει, παραμύθι, κάρτες, αφίσσα και βιβλίο δραστηριοτήτων για παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Χρήσιμο σε εκπαιδευτικούς που θα ήθελαν να εισάγουν τα θέματα της ισότητας σε μικρές ηλικίες.




Για να ζήσουμε μαζί αγόρια και κορίτσια
- Ποιες είναι οι διαφορές;
- Ποιος είναι ο ρόλος του καθενός;
- Αγόρια και κορίτσια: προς την ισότητα
Η κοινωνία είναι ένα σύνολο. Αποτελείται από εμάς και τους άλλους. Για να ζήσουμε μαζί, θα πρέπει ο καθένας να σέβεται τον άλλο, τη διαφορετικότητά του, τις ανάγκες του.
Τρεις ιστορίες βγαλμένες από την καθημερινή μας ζωή, τρείς «φάκελοι» με στοιχεία σχετικά με το θέμα και τρία παιχνίδια-τεστ θα βοηθήσουν τον αναγνώστη να κατανοήσει πως έχει μια θέση κι ένα ρόλο στην κοινωνία.
Ένα βιβλίο ιδανικό για το σπίτι και το σχολείο.


γ) ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Γυναικείες και ανδρικές αναπαραστάσεις στη λογοτεχνία για παιδιά και νέους
(συλλογικό)
Η λογοτεχνία γενικότερα και η παιδική λογοτεχνία ειδικότερα, μέσα από τη μυθοπλασία και την αναπαράσταση, δρομολογούν εικόνες της ετερότητας, από τις οποίες αρθρώνουν και χτίζουν όψεις της ταυτότητας.
Οι αναπαραστάσεις στο εσωτερικό των κειμένων σηματοδοτούν τις επιλογές, τις απωθήσεις, τις φοβίες, τις απορρίψεις και τις εξιδανικεύσεις, που προϋποθέτουν την εικόνα του έμφυλου Άλλου.
Οι γυναικείες και ανδρικές αναπαραστάσεις στην παιδική και νεανική λογοτεχνία ενσαρκώνονται από τα μυθοπλαστικά πρόσωπα, ανθρώπινα και ανθρωπόμορφα, τα οποία λαμβάνουν αξιοσημείωτες διαστάσεις διότι με τη στάση τους, τη δυναμική τους, το ρόλο τους και τη δράση τους στη μυθοπλασία αποτυπώνουν τους κοινωνικούς και φαντασιακούς κώδικες τους σχετικούς με το κάθε φύλο και τις σχέσεις που οικοδομούν με το άλλο φύλο. Ο συλλογικός αυτός τόμος περιλαμβάνει είκοσι εννέα μελέτες, ταξινομημένες σε έξι θεματικές ενότητες που καλύπτουν πολύπλευρα το θέμα των γυναικείων και ανδρικών αναπαραστάσεων σε κείμενα ελληνικής και ξένης παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, σε μύθους και λαϊκά παραμύθια, σε εικονογραφημένα παιδικά βιβλία και κόμικς, σε βιβλία γνώσεων, φιλοσοφίας για παιδιά και σε θεατρικά κείμενα.
Οι παραπάνω μελέτες φωτίζουν το θέμα αυτό τόσο από την πλευρά της θεωρίας, όσο και από αυτήν της ερμηνείας και της κριτικής των κειμένων, και αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο για τους ερευνητές της παιδικής λογοτεχνίας, τους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς. Η έκδοση του τόμου αυτού πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Παιδικό Βιβλίο και Παιδαγωγικό Υλικό" του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα έχει, εκτός των άλλων, ως στρατηγικό στόχο την έρευνα και μελέτη του πεδίου της παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας και τη θεωρητική εμβάθυνση γενικότερα στον τομέα του παιδικού βιβλίου.

Ο ήρωας και η ηρωίδα με τα χίλια πρόσωπα
Νέες απόψεις για το φύλο στην παιδική λογοτεχνία
Συγγραφέας: Μένη Κανατσούλη
Εκδ: Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός, 2008








The feminine subject in children's literature
This book builds upon and contributes to the growing academic interest in feminism within the field of children's literature studies.
Christie Wilkie-Stibbs draws upon the work of Luce Irigaray, Helene Cixous, Julia Kristeva, and Jacques Lacan in her analysis of particular children's literature texts to demonstrate how a feminist analysis opens up textual possibilities that may be applied to works of children's fiction in general, extending the range of textual engagements in children's literature through the application of a new poststructural critical apparati.

 
The feminine in fairy tales
In this engaging commentary, the distinguished analyst and author Marie-Louise von Franz shows how the Feminine reveals itself in fairy tales of German, Russian, Scandinavian, and Eskimo origin, including familiar stories such as "Sleeping Beauty," "Snow White and Rose Red," and "Rumpelstiltskin."





Fairy tales and feminism :
New approaches
In the 1970s, feminists focused critical attention on fairy tales and broke the spell that had enchanted readers for centuries. By exposing the role of fairy tales in the cultural struggle over gender, feminism transformed fairy-tale studies and sparked a debate that would change the way society thinks about fairy tales and the words "happily ever after." Now, after three decades of provocative criticism and controversy, this book reevaluates the feminist critique of fairy tales.


Τ' αυγουστιάτικο φεγγάρι
Συγγραφέας: Βούλα Μάστορη
Εκδ: Πατάκη








Στο γυμνάσιο
Συγγραφέας: Βούλα Μάστορη
Εκδ: Πατάκη








ΝΙΝΕΤ
Συγγραφέας: Ζωρζ Σαρη
Εκδ: Πατάκη















Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.