Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Ετήσια βραδιά Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) στο Περιστέρι
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Ετήσια βραδιά Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) στο Περιστέρι

Η Πανελλήνια Ένωση Φοιτώντων & Αποφοίτων Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, αποφάσισε να προχωρήσει από εφέτος στη διοργάνωση και καθιέρωση «Ετήσιας βραδιάς ΣΔΕ» με αφορμή, την πενταετή επιτυχημένη πορεία της στον υποστηρικτικό χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων και τη δεκαπενταετή εποικοδομητική λειτουργία του θεσμού των ΣΔΕ για την κοινωνία μας.
Έτσι λοιπόν ξεκινά φέτος με αφετηρία από το 1ο (πιλοτικό) ΣΔΕ Περιστερίου που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2000 και τη στήριξη του δήμου Περιστερίου,
α) να τιμήσουν το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 18:30μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο ΚΥΒΕ, Εθνάρχου Μακαρίου 1 & Κηφισού Περιστέρι, την κα Ευγενία Τζουμάκα Δασκάλα-Μητέρα-Ψυχή του θεσμού έως το 2008 με σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του, η οποία λειτούργει ακόμα και σήμερα ως πηγή έμπνευσης για το σύλλογο,
β) να βραβεύσουν τους απόφοιτους μαθητές των ΣΔΕ όλης της Χώρας που πίστεψαν στους εαυτούς τους και είναι σήμερα νέοι επιστήμονες.
 Η Πανελλήνια Ένωση πιστεύει ακράδαντα πως οι άνθρωποι αυτοί που μόχθησαν σκληρά και έφεραν εις πέρας την ουσιαστική πραγμάτωση της Δεύτερης Ευκαιρίας στη ζωή τους, μπορούν να αποτελέσουν ένα ισχυρό πρότυπο στην ελληνική κοινωνία του σήμερα αλλά και στη γενικότερη εικόνα της Δια Βίου Μάθησης. Οι σπουδαίες υπερβάσεις και οι γενναίες αλλαγές γίνονται από ομάδες και όχι από μονάδες, ο σύλλογος είναι μια ομάδα που στόχο έχει να δυναμώσει τον θεσμό των σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας και να κάνει τους μαθητές & τους απόφοιτους να βγουν μπροστά διεκδικώντας τη θέση που τους αξίζει στην κοινωνία χωρίς αναστολές, χωρίς διακρίσεις, χωρίς όρια.
Το ενδιαφέρον τους για τη επόμενη διεξαγωγή της «Ετήσιας βραδιάς ΣΔΕ» (Μάρτιος-Ιούνιος 2017) έχουν δηλώσει το ΣΔΕ Αχαρνών, το 1ο ΣΔΕ Λάρισας και το ΣΔΕ Ιωαννίνων. Στο τέλος της εκδήλωσης θα παραδοθεί ο φάκελος με τους όρους συμμετοχής στους εκπροσώπους της επόμενης συνδιοργάνωσης.
Η «Ετήσια Βραδιά ΣΔΕ» εφέτος θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη δυο σπουδαίων ανθρώπων και εκπαιδευτικών, με σημαντικό έργο στο θεσμό των ΣΔΕ που έφυγαν πολύ γρήγορα από κοντά τους αείμνηστους, Γιώργο Ζουγανέλη και Γεωργία Παπαγούλα.
Τη βραδιά θα πλαισιώσει πρόγραμμα με ζωντανή μουσική από το συγκρότημα «Ήχοι απ’ το Λιμάνι».

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.