Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Δήμο Κορυδαλλού:Νέα δράση ανακύκλωσης γυαλιού με κάδους- καμπάνες
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Δήμο Κορυδαλλού:Νέα δράση ανακύκλωσης γυαλιού με κάδους- καμπάνες

Με στόχο να ενισχυθεί η ανακύκλωση γυαλιού ξεκίνησε στον Δήμο Κορυδαλλού το πρόγραμμα συγκέντρωσης γυάλινων συσκευασιών με την τοποθέτηση ειδικών κάδων, τις γνωστές «καμπάνες», σε κεντρικά σημεία της πόλης.
Συνολικά τοποθετούνται 13 «καμπάνες» κοντά σε επαγγελματικούς χώρους, όπως καφέ, εστιατόρια, ταβέρνες κ.α, στους οποίους καταναλώνονται και απορρίπτονται μεγάλες ποσότητες γυάλινων συσκευασιών. Τα σημεία βρίσκονται στις πλατείες Ελευθερίας, Μέμου, Αγ. Γεωργίου, Ελ. Βενιζέλου, Μερκάτη, 25ης Μαρτίου, στο Δημαρχείο, καθώς και Σερρών & Κρήτης και Σολωμού & Γραβιάς.
Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) η οποία αναλαμβάνει το άδειασμα και τη μεταφορά των συσκευασιών με ειδικά οχήματα.  «Η ενίσχυση της ανακύκλωσης, αποτελεί συνεχή στόχο της δημοτικής αρχής, προκειμένου να μειώνεται στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό ο όγκος των απορριμμάτων προς όφελος του περιβάλλοντος και οικονομικών πόρων» αναφέρει ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.
«Στόχος μας είναι, όχι μόνο η συμμετοχή περισσότερων επαγγελματιών, αλλά και η ενεργοποίηση ακόμα περισσότερων πολιτών» διευκρινίζει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δημήτρης Χριστοφορίδης.
«Η νέα δράση έρχεται να συμπληρώσει το πρόγραμμα ανακύκλωσης, που εφαρμόζεται με επιτυχία στον Δήμο μας ήδη από το 2007, στο οποίο περιλαμβάνεται και γυαλί. Για τον σκοπό αυτό έχουμε προμηθευτεί νέους “μπλε” κάδους ανακύκλωσης, οι οποίοι θα αντικαθιστούν σταδιακά όσους έχουν φθαρεί».
Η αντικατάσταση τους θα γίνεται από την Διεύθυνση Καθαριότητας, μετά από αιτήματα δημοτών. Πληροφορίες και αιτήματα στο τηλ. 210- 4990542.

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.