Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Πρωτοβουλία για τη Σχολική Διαμεσολάβηση από το Δημοτικό Δίκτυο κατά του σχολικού εκφοβισμού
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Πρωτοβουλία για τη Σχολική Διαμεσολάβηση από το Δημοτικό Δίκτυο κατά του σχολικού εκφοβισμού

Η Σχολική διαμεσολάβηση ως εργαλείο πρόληψης και αντιμετώπισης των διαφορών στη σχολική κοινότητα, είναι το θέμα των τριήμερων εργασιών που διοργανώνει το Δημοτικό Δίκτυο κατά του σχολικού εκφοβισμού του Δήμου Κορυδαλλού από τις 20 έως τις 22 Ιανουαρίου στο Δημαρχείο της πόλης, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.
Οι εργασίες περιλαμβάνουν συζήτηση και ενημέρωση για τον θεσμό, καθώς και βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς και γονείς. Πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προώθησης Εφαρμογών Διαμεσολάβησης και Εξωδικαστικής Επίλυσης RESOLVE, από δικηγόρους και κοινωνικούς επιστήμονες, που είναι διαπιστευμένοι Διαμεσολαβητές και Εκπαιδευτές στη Διαμεσολάβηση.
Το Δημοτικό Δίκτυο δημιουργήθηκε τον περασμένο Μάρτιο με πρωτοβουλία του Δήμου και έχει στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και πρόληψη στα θέματα ενδοσχολικών διενέξεων και εκφοβισμού μέσω της ενεργούς συμμετοχής και της συνεργασίας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Τετάρτη 20/01/2016, 6.00μ.μ. – 8.00μ.μ. Συζήτηση – ενημέρωση με θέμα την Σχολική Διαμεσολάβηση και την εφαρμογή της σε σχολεία, ως μέσο πρόληψης και επίλυσης διαφορών που αναφύονται μέσα στη σχολική κοινότητα.
Πέμπτη 21/01/2016, 11.00π.μ. – 2.00μ.μ. Βιωματικό Εργαστήρι για τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς με πρακτικές και δεξιότητες που χρησιμοποιούνται στην Σχολική Διαμεσολάβηση μέσα από θεωρία, παιχνίδια και προσομοιώσεις.
Παρασκευή 22/01/2016, 6.00μ.μ. – 9.00μ.μ. Βιωματικό Εργαστήρι για τους ενδιαφερό-μενους γονείς με σκοπό την πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση διενέξεων μεταξύ γονέων, εκπαιδευτικών και της διεύθυνσης σχολείων που προκύπτουν μέσα στη σχολική κοινότητα.
Εισηγητές:
• Θεοδώρα (Νόρα) Συρίου, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια και Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών, Δικηγόρος,
• Ελένη Πλέσσα, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών, Δικηγόρος.
• Σπύρος Αντωνέλος, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής, Εκπαιδευτής στη Διαμεσολάβηση, Δικηγόρος, Συγγραφέας

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.