Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Νέες Εκπαιδευτικές Δράσεις 2015-2016 στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

Νέες Εκπαιδευτικές Δράσεις 2015-2016 στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Το νέο πρόγραμμα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου περιλαμβάνει μια σειρά πρωτότυπων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ξεναγήσεων και νέων εργαστηρίων για όλους: παιδιά, εφήβους και ενήλικες, σχολικές ομάδες και οικογένειες!
Το ΒΜΦ καλεί μικρούς και μεγάλους να ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους, να λειτουργήσουν ομαδικά και, μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, να γνωρίσουν το παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας.
«Τα παιδιά εξερευνούν το μουσείο στο Γκάζι», «Το μυστήριο του Φωταερίου», «Το κυνήγι του Μαύρου Θησαυρού», «Μικροί εργάτες εκπαιδεύονται...», «Παράγουμε ΜΑΖΙ-κά», «Το εργοστάσιο + εμείς» και «Δώσε τα Φώτα σου!» είναι μερικά μόνο από τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Μουσείου που συνεχίζονται για ακόμη μια χρονιά. Επίσης, «Το κυνήγι του μαύρου θησαυρού», ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τους μικρούς φίλους του Μουσείου, προτείνεται φέτος και σε μια νέα εκδοχή για...μεγάλους!
Παράλληλα, όλη τη χρονιά πραγματοποιούνται οι καθιερωμένες πλέον ξεναγήσεις για μικρούς και μεγάλους.
Το Μουσείο εντάσσει στο νέο του εκπαιδευτικό πρόγραμμα και «Το Θέατρο στο ΒΜΦ». Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2015-16, μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 4 μοναδικές θεατρικές παραστάσεις που εμπνεύστηκαν από τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου, το παλιό εργοστάσιο, τις συνθήκες εργασίας και τη ζωή στην περιοχή του Γκαζιού.
Το ΒΜΦ αναγνωρίζοντας τη σημασία των νέων τεχνολογιών και των φυσικών επιστημών στην εκπαίδευση, συνεργάζεται με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων-INNOVATHENS και τoν Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών-STEM Education και διοργανώνει εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Μικροεπιστήμης για μαθητές Δ’, Ε’ & ΣΤ’ τάξης Δημοτικού και Γυμνασίου: Wedo-Scratch και Microscience.
Το Μουσείο εμπλουτίζει το πρόγραμμά του, τέλος, διοργανώνοντας κύκλους εργαστηρίων Animation και Εικαστικών για παιδιά, εφήβους και οικογένειες. Ανάμεσα σ΄ αυτά, θα επαναληφθεί και το υπαίθριο εργαστήριο ζωγραφικής που αγαπήθηκε ιδιαίτερα, οι «Μικροί Κηπουροί με πινέλα».
Και όλα αυτά είναι μόνο η αρχή! Μείνετε συντονισμένοι!
Εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Μικροεπιστήμης
Wedo-Scratch & Microscience

Είναι απλό να κατασκευάσεις μια μηχανή;
Μάλλον απλούστερο απ’ όσο φαντάζεσαι...
Τη σχολική χρονιά 2015-2016, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων-INNOVATHENS και o Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών STEM Education διοργανώνουν δύο εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Μικροεπιστήμης για μαθητές Δ’, Ε’ & ΣΤ’ τάξης Δημοτικού και Γυμνασίου: Wedo-Scratch και Microscience.
Σε όλο τον κόσμο, αναγνωρίζεται η σημασία της ένταξης των φυσικών επιστημών και των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση και της δημιουργίας κατάλληλων εκπαιδευτικών συνθηκών για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και του πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των παιδιών όλων των ηλικιών, ώστε να προετοιμαστούν οι επιστήμονες του αύριο και όχι μόνο...
•Wedo-Scratch
Τα παιδιά συναρμολογούν τροχαλίες, γρανάζια, ρόδες, άξονες και κατασκευάζουν με τα χέρια τους «απλές μηχανές» (simple machines). Διασκεδάζοντας έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με αισθητήρες και αναπτύσσουν τους πρώτους αυτοματισμούς ενώ, ταυτόχρονα, μαθαίνουν να εργάζονται σε εικονικό περιβάλλον.
To Wedo-Scratch είναι ένας συνδυασμός του εκπαιδευτικού πακέτου WeDo της εταιρείας LEGO Education και του ανοιχτού λογισμικού Scratch που έχει αναπτύξει το MIT (Massachusetts Institute of Technology).
•Microscience
Μέσα από πειράματα και με τη χρήση συσκευών micro-ηλεκτρισμού, τα παιδιά μαθαίνουν ευχάριστα χημεία και φυσική. Η εκπαίδευση των θετικών επιστημών γίνεται παιχνίδι!
Απευθύνονται σε: μαθητές Δ’, Ε’ & ΣΤ’ τάξης Δημοτικού και μαθητές Γυμνασίου

ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Ημέρες διεξαγωγής (κατόπιν συνεννόησης):
7, 9, 12, 23 και 26 Οκτωβρίου
2, 4, 9, 11, 16, 18, 25 και 26 Νοεμβρίου

Ώρες: 9.30-12.30
Διάρκεια προγράμματος: 45 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: 6 €/ άτομο

ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΤΟΜΙΚΑ:
Ημέρες διεξαγωγής:
WeDo Scratch (1ος κύκλος): 31 Οκτωβρίου, 7, 14 και 21 Νοεμβρίου
Microscience (1ος κύκλος): 31 Οκτωβρίου, 7, 14 και 28 Νοεμβρίου
Ώρες:
WeDo Scratch: 9.30-11.00
Microscience: 11.30-13.00
Διάρκεια προγράμματος: 90 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: 50 €/ άτομο (για τον 1ο κύκλο των 4 εργαστηρίων)

Με την παρακολούθηση 8 εργαστηρίων (2 κύκλοι 4 εργαστηρίων) Wedo Scratch ή Microscience δίνεται πιστοποιητικό παρακολούθησης από τη STEM Education.
Ο 1ος κύκλος θα πραγματοποιηθεί από τις 31 ως τις 21/28 Νοεμβρίου. Με την παρακολούθηση ενός κύκλου 4 εργαστηρίων δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.
Οι ημερομηνίες για τον 2ο κύκλο εργαστηρίων, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2016, θα ανακοινωθούν σύντομα.
 Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
http://www.technopolis-athens.com/web/guest/museum
Τηλ.: 210 3475535, 210 3461589, 210 3475518
Fax: 210 3413228
E-mail: gasmuseum@athens-technopolis.gr
Facebook page: Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου/Industrial Gas Museum
Ώρες λειτουργίας του Μουσείου:
Χειμερινό ωράριο (15/10-15/4)
Τρίτη-Κυριακή:10.00-20.00
Τελευταία είσοδος: 19.00

Θερινό ωράριο (16/4-14/10)
Τρίτη - Κυριακή: 10.00 - 18.00
Τελευταία είσοδος: 17.00

Πρόσβαση:
Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο».

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα τις Εκπαιδευτικές Δράσεις εδώ  
Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.