Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Φεστιβάλ Έκφραση Αθήνα 2015
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015

Φεστιβάλ Έκφραση Αθήνα 2015

Το Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΙΤΙ) και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων οργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά το φεστιβάλ “Έκφραση Αθήνα 2015, ο Δήμος Αθηναίων δίνει βήμα σε νέες δημιουργίες” από 27 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου, με παραστάσεις θεάτρου και χορού στον ανοιχτό θεατρικό χώρο του λόφου του Στρέφη.
Η θεματική του φετινού φεστιβάλ κινείται στους άξονες Παρουσία – Μοίρασμα – Διαδικασία. Στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι η ανάδειξη της σχέσης ανάμεσα στα διαφορετικά είδη τέχνης (θέατρο, περφόρμανς, χορός, εικαστικά, μουσική, τεχνολογία) στο δημόσιο -ανοικτό χώρο του λόφου του Στρέφη, με σκοπό την προαγωγή ενός γόνιμου διαλόγου με τον πολίτη, τον περαστικό, τον κάτοικο κ.λ.π.
Το φεστιβάλ αφορά στην παρουσίαση νέων δημιουργιών θεατρικών και χορευτικών σχημάτων. Το Ε.Κ.Δ.Ι.Θ. (I.T.I.) θα ορίσει μία επιτροπή επιλογής των συμμετεχουσών ομάδων για το φεστιβάλ “Έκφραση Αθήνα 2015” και για τις ομάδες θεάτρου ή χορού οι οποίες θα συμμετάσχουν κατόπιν επιλογής, θα αναλάβει την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή για την άρτια παρουσίαση των παραστάσεών τους, ενώ ο Οργανισμός θα αναλάβει την προβολή της φετινής διοργάνωσης “Έκφραση Αθήνα 2015”.
Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν ύστερα από την ανοικτή πρόσκληση και την τελική επιλογή από την κριτική επιτροπή, θα παρουσιάσουν το έργο τους στο παραπάνω πλαίσιο ανοικτού διαλόγου.
Το φεστιβάλ “Έκφραση Αθήνα 2015” αποσκοπεί σε μία συστηματική οργάνωση, που συνιστά, ήδη για τρίτη χρονιά, την υποδομή για τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία πάντα με το Ε.Κ.Δ.Ι.Θ. (ITI) αλλά και την ανάδειξη – επαναδραστηριοποίηση ανοικτών – υπαίθριων χώρων του αστικού ιστού στα όρια του Δήμου Αθηναίων.
Δυνατότητα συμμετοχής έχουν εταιρείες/ομάδες θεάτρου, χορού, περφόρμανς που μπορούν να παρουσιάσουν νέες καλλιτεχνικές δημιουργίες και παραστάσεις διάρκειας έως 90 λεπτά, με απλές τεχνικές προδιαγραφές.
Το Φεστιβάλ Έκφραση Αθήνα ενισχύει την ήδη σημαντική εικόνα του Δήμου Αθηναίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, εντάσσοντας στο πρόγραμμά του πολιτιστικές δραστηριότητες ανοιχτού χώρου. Παράλληλα, ενισχύεται η επικοινωνία του πολιτιστικού προϊόντος στους δημότες των Αθηνών και προβάλλεται η δυναμική παρουσίαση νέων δημιουργιών των παραστατικών τεχνών στους επισκέπτες της Αθήνας.
Ήδη το Φεστιβάλ «Έκφραση Αθήνα» απέκτησε το 2015 το EFFE Festival Label από το Πρόγραμμα EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe. Πρόκειται για μια νέα Ευρωπαϊκή πλατφόρμα που δημιουργήθηκε προσφάτως και έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή καλλιτεχνικά/πολιτιστικά Φεστιβάλ τα οποία έχουν ως γνώμονα τη  δέσμευση στις τέχνες και τις κοινότητές τους. Με γνώμονα την προώθηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων Φεστιβάλ, το EFFE είναι ένα νέο δίκτυο που συνδέει Κομβικά Σημεία, Πολιτιστικά Δίκτυα και Φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη.
Περισσότερες πληροφορίες για υποβολή προτάσεων εδώ


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.