Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Παγκόσμια Ημέρα κατά των πυρηνικών δοκιμών 29/8
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Παγκόσμια Ημέρα κατά των πυρηνικών δοκιμών 29/8

Στις 28-29 Αυγούστου στην περιοχή Αχαρναί, η Πρεσβεία του Καζακστάν στην Ελλάδα διεξαγάγει φωτογραφική έκθεση η οποία είναι αφιερωμένη στην «Παγκόσμια Ημέρα κατά των πυρηνικών δοκιμών - 29 Αυγούστου».
Στα πλαίσια της έκθεσης, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν μέσω πάνελ με φωτογραφίες, που είναι τοποθετημένες με χρονολογική σειρά, τις ενέργειες του Καζακστάν κατά της διεξαγωγής πυρηνικών δοκιμών.
Η τραγική εμπειρία του Καζακστάν θα παραμείνει για πάντα χαραγμένη στην ιστορία της ανθρωπότητας. Στις 29 Αυγούστου 1949 στο Καζακστάν πραγματοποιήθηκε η πρώτη πυρηνική δοκιμή. Την ίδια μέρα το 1991, ο Πρόεδρος Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ με διάταγμά του έκλεισε το Σεμιπαλατίνσκ, περιοχή πυρηνικών δοκιμών. Με πρωτοβουλία του Καζακστάν το 2009, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε ψήφισμα, ανακηρύσσοντας την 29η Αυγούστου ως Παγκόσμια Ημέρα κατά των Πυρηνικών Δοκιμών.
Όταν το Καζακστάν απέκτησε την ανεξαρτησία του το 1991, δεν έκλεισε μόνο το πολύγωνο των πυρηνικών δοκιμών στο Σεμιπαλατίνσκ, αλλά αποφάσισε να παραιτηθεί από το τέταρτο μεγαλύτερο στον κόσμο πυρηνικό οπλοστάσιο, τερματίζοντας τη χρήση του αντιδραστήρα γρήγορων νετρονίων στην πόλη Ακτάου. Το Καζακστάν έχει ενταχθεί στην «Ομάδα των Οκτώ» κατά της εξάπλωσης των όπλων μαζικής καταστροφής. Οι αντιπυρηνικές πρωτοβουλίες του Καζακστάν ανακοινώθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της Παγκόσμιας Πυρηνικής Ασφάλειας, στην Ουάσιγκτον, Σεούλ, Χάγη και σε διεθνή συνέδρια στην Αστάνα.
Τον Αύγουστο του 2012, το Καζακστάν ανακοίνωσε την έναρξη του διεθνούς προγράμματος «ATOM» (www.theatomproject.org), το οποίο υποστηρίζεται από χιλιάδες ανθρώπους σε περισσότερες από 120 χώρες σε όλο τον κόσμο.
 
ΧΡΟΝΟΣ-ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
28 - 29 Αυγούστου από τις 10 π.μ.
Δημαρχείο Αχαρνών
 Φιλαδέλφειας 87 & Μπόσδα, Αχαρνές.
ΕΊΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.