Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Οι φοιτητές του ΕΜΠ παρουσιάζουν τις μεταπτυχιακές τους εργασίες
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Οι φοιτητές του ΕΜΠ παρουσιάζουν τις μεταπτυχιακές τους εργασίες

Παρουσίαση των μεταπτυχιακών εργασιών του μαθήματος "Προσεγγίσεις του εφαρμοσμένου σχεδιασμού στην Ελλάδα" από τους φοιτητές της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αχαρνών.
Σκοπός του μαθήματος είναι η κατά το δυνατόν σφαιρική και συστηματική προσέγγιση πρακτικών ζητημάτων εφαρμογής του σχεδιασμού στην Ελλάδα, στην κλίμακα του αστικού χώρου.
Το μάθημα εστιάζει το ενδιαφέρον του σε ένα πραγματικό πρόβλημα πολεοδομικού αστικού σχεδιασμού, για το οποίο οι σπουδαστές καλούνται ενεργώντας ως "μελετητές σχεδιαστές" του χώρου, στη βάση της διεπιστημονικής προσέγγισης των ζητημάτων του χώρου, να διατυπώσουν και να υποστηρίξουν κατάλληλες προτάσεις.
Μελέτη περίπτωσης για την άσκηση του εφαρμοσμένου πολεοδομικού – αστικού σχεδιασμού αποτελεί ο Δήμος Αχαρνών στο σύνολό του.
Η διδακτική ομάδα παρέχει τον κύριο όγκο των βασικών αναλυτικών δεδομένων και στοιχείων που αφορούν αυτή την περιοχή μελέτης και είναι απαραίτητα για την πορεία της άσκησης.
Από τους σπουδαστές ζητείται να διατρέξουν (ενεργώντας ως ενιαία διεπιστημονική ομάδα, που συγκροτείται από επιμέρους σπουδαστικές υποομάδες με θεματική εξειδίκευση), τα κύρια στάδια ενός σχεδιασμού πολεοδομικής κλίμακας, με σκοπό να καταλήξουν στη διατύπωση μιας ενιαίας πρότασης για την περιοχή μελέτης, διατυπωμένης σε σύνολο σχεδίων και κειμένων.
ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ:ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ – ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ
 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Β’: ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2014 – 2015

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 Ιουλίου 2015
ώρα 11.00 – 14.00
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αχαρνών


Προσεγγίσεις του εφαρμοσμένου σχεδιασμού στην Ελλάδα
Διδάσκοντες: Κ. Σερράος • Ε. Κλαμπατσέα
Σύμβουλοι: Α. Αραβαντινός (χρήσεις γης – κέντρα) • Θ. Βλαστός – Ε. Μπακογιάννης (βιώσιμη κινητικότητα) • Β. Καρβουντζή – M. Παπαβασιλείου (σχεδιασμός δημόσιου χώρου) • A. Κουδούνη (διοίκηση, θεσμικά εργαλεί-α) • Ν. Μπελαβίλας (ιστορικότητα στο αστικό περιβάλλον) • Ν. Πάγκας (περιβάλλον) • Ι. Ψυχάρης (οικονομική του χώρου.
Συμμετέχων: Ν. Γεωργακόπουλος, υπ. δρ. ΕΜΠ




Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.