Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο παρουσιάζει την Άρτεμη από τη θάλασσα
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο παρουσιάζει την Άρτεμη από τη θάλασσα



Το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει, είναι η νέα δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Κάθε δύο μήνες ένα αντικείμενο θα παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά.
Το Αθέατο Μουσείο αποκαλύπτει, είναι η νέα, ανοιχτή πρόσκληση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για την αφήγηση της άγνωστης ιστορίας που κρύβει το επιλεγμένο έκθεμα.

Μετά από το «δαχτυλίδι του Θησέα», και την «Αιγύπτια γάτα Μίου», το Αθέατο Μουσείο φιλοξενεί την την Άρτεμη από τη θάλασσα...>>. Πρόκειται για το χάλκινο αγαλμάτιο Άρτεμης του τέλους του 4ου αι. π.Χ., που ανασύρθηκε από το βυθό στα ανοιχτά της Μυκόνου το Μάιο του 1959 και φυλάσσεται από τότε στις αποθήκες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Η χάλκινη θεά, η σεβαστή παρθένος, η κυρίαρχος των άγριων ζώων, προστάτης της άγριας φύσης, της γονιμότητας, των βρεφών, των κορών, του βίου των γυναικών - με τις χαρές και τους πόνους του, αναδύθηκε τη Δευτέρα 18 Μαΐου στην «αίθουσα του βωμού» (αιθ.34) και θα παραμείνει εκεί ως τις 19 Ιουλίου.
Στις 24 Μαΐου  και 7 Ιουνίου  (ημέρα Κυριακή) και στις 12 και 19 Ιουνίου  (ημέρα Παρασκευή) ) ώρα 12.00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για τα θαυμάσια εκείνα ευρήματα, που περιμένουν υπομονετικά τη σειρά τους για να αναδυθούν από την ασφαλή τους αφάνεια στο φως.
Ημερομηνίες διεξαγωγής: Κυριακή 24 Μαΐου και 7 Ιουνίου 2015 και
 Παρασκευή 12 και 19 Ιουνίου 2015
Ώρα: 12:00π.μ.
Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου
 και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες: Τηλ. 213 2144837, 2132144881 & 2132144891
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
 Πατησίων 44, Αθήνα 10682
Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.