Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων - Πρόγραμμα Εκδηλώσεων
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων - Πρόγραμμα Εκδηλώσεων


Οι δραστηριότητες του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων αφορούν σε ό,τι συνιστά πολιτισμό, ελληνικό και παγκόσμιο. Κύριο αντικείμενο αποτελούν τα γράμματα, οι τέχνες και οι επιστήμες στο πλαίσιο της ιδρυτικής πράξης του και των σχετικών τροποποιήσεων.


Γράμματα
Ποίηση - Λογοτεχνία - Ιστορία Γλώσσα - Παράδοση Αρχαιοελληνική Γραμματεία
Τέχνες
Εικαστικά - Μουσική - Χορός Θέατρο - Κινηματογράφος Χειροτεχνία και Λαϊκή Τέχνη
Επιστήμες
 Φιλοσοφία - Επιστήμες Τεχνολογία 

Το ΝΠΔΔ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ παρέχει στέγη και βήμα σ" όλα τα νομικά και φυσικά πρόσωπα με δραστηριότητες πολιτιστικού χαρακτήρα και αιτούνται την συνδρομή του. Διαθέτει κατάλληλες αίθουσες ποικίλων εκδηλώσεων, σκηνή και είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα οπτικοακουστικά συστήματα.

Στο χώρο του ΠΚΟ λειτουργεί δανειστική Βιβλιοθήκη με ώρες συναλλαγής για το κοινό κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 18.00 - 20.00.
'Όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν και η είσοδος στις εκδηλώσεις του είναι ελεύθερη.
Η υλοποίηση του προγράμματος του ΠΚΟ διενεργείται με τις ακόι1ουθες δράσεις:
Οργάνωση πολιτιστικών και πνευματικών εκδηλώσεων με εορτασμούς, διαι1έξεις, συνέδρια - σεμινάρια - ημερίδες, παραστάσεις, προβοι1έs, συναυλίες, συνεντεύξεις, εκθέσεις, παρουσιάσεις, διαγωνισμούς, τιμητικές διακρίσεις, ανακοινώσεις, έρευνες - μεr1έτες, προτάσεις, εκδρομές, κ.α., αξιοποιώντας το πολιτιστικό δυναμικό των κατοίκων, το περιβάλλον και τις υποδομές του Δήμου.
Συνεργασία με τοπικούς φορείς, συλλόγους, εταιρίες και με αναγνωρισμένες προσωπικότητες της  περιοχής. Αναθέρμανση και σύσφιξη των πολιτιστικών σχέσεων και δεσμών της πόλης με την Περιφέρεια και την υπόλοιπη Ελλάδα.
Συνεργασία με πνευματικά ιδρύματα και πολιτιστικά κέντρα του εσωτερικού και εξωτερικού, Πανεπιστήμια, Μουσεία, Ερευνητικά κέντρα, κ.α. Διασυνδέσεις με διεθνή σύγχρονα επιστημονικά δίκτυα και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Πολιτιστικές, εθιμικές, θεσμικές και ιστορικές αναζητήσεις. Προβολή των ιστορικών, παραδοσιακών και κοινωνικών στοιχείων, της ευρύτερης περιοχής.
Μει1έτεs και προτάσεις πολιτιστικής και ανθρωπιστικής αναβάθμισης. Βελτίωση της ποιότητας διαβίωσης και ψυχαγωγίας.
Πολιτιστικές και περιβαr1ι1οντικές παρεμβάσεις. Συμμετοχή και διεκδίκηση αναπτυξιακών επιδοτήσεων από Διεθνείς Πολιτιστικούς Οργανισμούς και Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Συνεργασία με Δήμους και ομόλογους Θεσμούς στην Ελλάδα και στην Αλλοδαπή.
Ανάδειξη και αξιοποίηση των τοπικών ιστορικών μνημείων, όπως το Αρχαίο θέατρο, ο Μυκηναϊκός Τύμβος, ο Σημαλέος Δίας, ο Τάφος του Σοφοκλή, το Αδριάνειο Υδραγωγείο, ο Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας κ.α.

Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων Πλατεία Αριστοτέλους, Θρακομακεδόνες  Τ.Κ.: 13676, Τηλέφωνο: 2132140320 Email: pnevmatikokentro@yahoo.gr

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Κυριακή 19 Απριλίου Κινηματογραφική Λέσχη "Δείπνο Ηλιθίων"
Ενότητα "Τέχνες'
Η βραβευμένη κωμωδία του Φρανσις Βέμπερ με τον Ζακ Βιγερέ. Επιμέλεια Στέλλας Τούντα. 'Ώρα έναρξης 19.00
Σάββατο 25 Απριλίου "Το λίκνο της μάνας Γης"
Ενότητα `Επιστήμες'
Αντικειμενική ενημέρωση γιο το "περιβάλλον". Γεωλογικές και κλιματικές μεταβολές. Η φυσική εξέλιξη, η προϊστορία και η ανάδυση του πολιτισμού. Ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή Γεωλογίας ΕΚΠΕ Ηλία Μαριολάκου.
'Ώρα έναρξης 19.00

ΜΑΪΟΣ 2015
Παρασκευή 8 Μαΐου
"Προμηθέας Δεσμώτης"
Ενότητα "Γράμματα'
Ανάλυση της οντότητας και της συμβολικής του Προμηθέα. Φως - Πυρ. D δεσμώτης του Αισχύλου, ο αρνητής του Γκαίτε και ο δέσμιοι της Τεχνολογίας. Ομιλητές: Κ. Καλογεράs, Α. Παπαματθαίου.
'Ώρα έναρξης 19.00
Σάββατο 16 Μαΐου
Μουσική Βραδιά Ενότητα 'Τέχνες' Κλασικές Διασκευές του διάσημου Βέλγου Andre Bieu. Επιμέλεια - Παρουσίαση Δρ. Λεωνίδας Ζωγράφος.
'Ώρα έναρξη& 19.00
Κυριακή 17 Μαΐου
Κινηματογραφική Λέσχη "Σφραγισμένα Χείλη" Ενότητα "Τέχνες' Εισαγωγή στο έργο του Αμερικανού σκηνοθέτη Στίβεν Ντάλντρι. Επιμέλεια Χ. Δουρίδα.
'Ώρα έναρξη& 19.00
Σάββατο 23 Μαΐου
"Το Σχολείο του αύριο"
Ενότητα "Γράμματα'
Ένα όραμα γιο την εκπαίδευση από τους ειδικούς αλλά και από μαθητές του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου. Επιμέλεια - Συντονισμός Κ. Καλογεράs.
'Ώρα έναρξης 19.00
Δευτέρα 25 Μαΐου
"TANGO"
Ενότητα "Μουσική - Χορός'
Η Θρυλική ταινία του Carlos Saura, ένας ύμνος στο πιο συναισθηματικό χορό του κόσμου. Επιμέλεια Παρουσίαση, Δρ. Λεωνίδας Ζωγράφος.
'Ώρα έναρξης 19.00

ΙΟΥΝΙΟΣ 2015
Κυριακή 7 Ιουνίου
Μουσείο Πόλεως Αθηνών
Ενότητα 'Τέχνες'
Επίσκεψη στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών και περίπατος στην Παλιό Αθήνα με τον Ιστορικά Τέχνης - Αρχιτέκτονα κ. Κώστα Παγώνη. Αναχώρηση από το ΠΚΘ με πούλμαν στις 09.00 και το μεσημέρι ουζάκι στην Πλάκα.
Κυριακή 14 Ιουνίου
Κινηματογραφική Λέσχη "Η Πηγή των Παρθένων" ενότητα 'τέχνες' Εισαγωγή στο έργο του Σουηδού σκηνοθέτη 'Ινγκμαρ Μπέργκμαν. Επιμέλεια Χ. Δουρίδα.
'Ώρα έναρξης 19.00

Παρασκευή 19 Ιουνίου
"Οδύσσεια και Αστροφυσική"
Ενότητα 'Επιστήμες"
'0 ακριβής χρονικός προσδιορισμός επιστροφής του Οδυσσέα στην Ιθάκη'. Ομιλία της καθηγήτριας Αστροφυσικής ΕΚΠΑ κατ Π. Πρέκα - Παπαδήμα. 'Ώρα έναρξης 19.00

Κυριακή 28 Ιουνίου
θεατρική Βραδιά 'Είσαι μια Θεατρίνα από τις παλιές'
Ενότητα 'Τέχνες'
Θεατρική ομάδα Μάγιας Ντελέζου. '
Ώρα έναρξη& 19.00
Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.