Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Πασχαλινά έθιμα της Ελλάδας στο Σπίτι της Αγγελικής Χατζημιχάλη
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Πασχαλινά έθιμα της Ελλάδας στο Σπίτι της Αγγελικής Χατζημιχάλη

Η ελληνική παράδοση συναντά το κοινό στην έκθεση «Πασχαλινά έθιμα της Ελλάδας στο Σπίτι της Αγγελικής Χατζημιχάλη», που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πάσχα στην Αθήνα 2015», στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη».
Στην έκθεση- που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και το Λύκειο των Ελληνίδων- παρουσιάζονται πασχαλινά αυγά, διακοσμημένα με όλες τις τεχνικές και τα χρώματα ως τα σημαντικότερα σύμβολα της Ανάστασης και του Πάσχα, αλλά και φορεσιές, όπως οι Λαζαρίνες της Κοζάνης και η Νύφη των Μεγάρων, που συνοδεύονται από φωτογραφικό υλικό και κείμενα σχετικά με τα πασχαλινά έθιμα του τόπου μας.
Επίσης, ο επισκέπτης θα παρακολουθήσει αναπαραστάσεις εθίμων, όπως προετοιμασία και βάψιμο κόκκινων αυγών, καθώς και ξεναγήσεις με αναφορές στα έθιμα του Πάσχα.
Την Κυριακή 5 Απριλίου στις 12μ. θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Πασχαλιά και ανοιξιάτικοι συμβολισμοί» και παράλληλη βιντεο-προβολή, από την Αικατερίνη Πολυμέρου – Καμηλάκη, τ. διευθύντρια, επιστημονική συνεργάτης του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.
Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Λουΐζα Καραπιδάκη, επιστημονική συνεργάτης του Κέντρου Ερεύνης Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 3243987.
Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης Δήμου Αθηναίων «Αγγελική Χατζημιχάλη»: Αγγ. Χατζημιχάλη 6, Πλάκα, τηλ.: 210 3243987
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 09:00-19:00, Σάββατο & Κυριακή 09:00-14:00
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.