Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχεται το νέο έτος με μια ιδιαίτερη εκδήλωση.
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχεται το νέο έτος με μια ιδιαίτερη εκδήλωση.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και η Εταιρεία των Φίλων του καλωσορίζουν το 2015 προσφέροντας ματιές στις αθέατες όψεις του, αρχαία μουσικά ακούσματα  και το ημερολόγιο της νέας χρονιάς
Δευτέρα 12 Ιανουαρίου, Αίθουσα του Βωμού, ώρα 18.00
Τη Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου στις 18.00, στην Αίθουσα του Βωμού παρουσιάζονται για πρώτη φορά επιλεγμένες αρχαιότητες από το πλήθος των αντικειμένων που απλώνονται κάτω από τις πολύβουες αίθουσες και δεν έχουν εκτεθεί ξανά στο ευρύ κοινό. Εγκαινιάζεται έτσι μια νέα δράση,  το Αθέατο Μουσείο, που προσφέρει την ευκαιρία της προβολής άγνωστων αριστουργημάτων, τα οποία θα αναδύονται κάθε δύο μήνες από τις αποθήκες για να εκτεθούν στην Αίθουσα του Βωμού. Το πρώτο έκθεμα του Αθέατου Μουσείου είναι το δαχτυλίδι του Θησέα, ένα μυκηναϊκό σφραγιστικό δαχτυλίδι, που βρέθηκε τυχαία μέσα στα χώματα από τις εκσκαφικές εργασίες στο βράχο της Ακρόπολης τη δεκαετία του 1950 και παρουσιάζεται στο κοινό της Αθήνας για πρώτη φορά.
Παράλληλα, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και η Εταιρεία των Φίλων του θα παρουσιάσουν το ημερολόγιο του 2015, εικονογραφημένο με σπάνιες φωτογραφίες από το Αρχείο του Μουσείου και εμπλουτισμένο με συνοπτικά κείμενα για την ιστορία και τις πολύτιμες Συλλογές του, καθώς και για τη συμβολή του στη συντήρηση, την έρευνα και την προβολή των αρχαιοτήτων. Με την έκδοση αυτή, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σας προσκαλεί σε ένα ιδιότυπο αίτημα φιλίας, διεκδικώντας τον χαρακτήρα του δικού σας Μουσείου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συναυλία με πρωτότυπους αρχαίους ελληνικούς ύμνους, καθώς και μελοποιημένη αρχαία ποίηση από τον Νίκο Ξανθούλη. Θα παίξουν οι μουσικοί: Νίκος Ξανθούλης (αρχαία λύρα και τραγούδι), Οδυσσέας Κορέλης (βιολί), Αντώνης Μανιάς (βιόλα) και Βαγγέλης Νίνα (βιολοντσέλο).
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και η Εταιρεία των Φίλων του σας καλούν στη γιορτή του νέου έτους και στην ανανέωση των δεσμών φιλίας με το παλαιότερο Μουσείο της χώρας.
Η παρακολούθηση της εκδήλωσης θα είναι ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες του Μουσείου με το αντίτιμο της εισόδου.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
 Πατησίων 44, Αθήνα 10682
www.namuseum.gr

Ωράριο: Δευτέρα 13.00-20.00
Τρίτη-Κυριακή 09:00-16:00
Τηλ: 213214 4891
 Fax: 210 8213573


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.