Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα ενημέρωσης και εξέτασης για τον HIV
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΔΩΡΕΑΝ πρόγραμμα ενημέρωσης και εξέτασης για τον HIV

Δήμος Αιγάλεω
Με αφορμή την Ευρωπαϊκή εβδομάδα καταπολέμησης του στίγματος για τον HIV(AIDS) ,21-28 Νοεμβρίου, η Μ.Κ.Ο PRAKSIS, με την υποστήριξη της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αιγάλεω, θα πραγματοποιήσει πρόγραμμα ενημέρωσης και εξέτασης για τον HIV.
 H κινητή μονάδα θα βρίσκεται στην πλατεία Εσταυρωμένου (έξοδος Μετρό) την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 από τις 6:00μ.μ έως 10:00 μ.μ.
Στα πλαίσια του προγράμματος θα διενεργείται το γρήγορο τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων του HIV με χρήση στοματικού υγρού(σάλιο).Το τέστ δίνει αποτέλεσμα σε 20 λεπτά.Το γρήγορο τεστ είναι ΔΩΡΕΑΝ - ΑΝΩΝΥΜΟ - ΑΝΩΔΥΝΟ.

Πληροφορίες στην Κοινωνική Υπηρεσία Μ.Μπότσαρη & Ελλησπόντου 7 (1ος όροφος Τηλέφωνο επικοινωνίας 2105315507)

Δήμος Αγίας Βαρβάρας
Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας σε συνεργασία με το  σωματείο ΡRAXIS  υλοποιεί Προγράμματα  Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας.
Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, σας ενημερώνουμε ότι 21-28 Νοεμβρίου 2014 ξεκινάει η Ευρωπαϊκή εβδομάδα καταπολέμησης του στίγματος για τον HIV.
Για τον Δήμο μας θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση της κινητής μονάδας ΜΚΟ PRAXIS την Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014 από τις 18:00 έως τις  22:00, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Μεγ.Αλεξάνδρου και Ελ.Βενιζέλου).

Δήμος Αχαρνών
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ HIV
Η εβδομάδα 21 με 28 Νοεμβρίου 2014, σηματοδοτεί τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υλοποίησης του προγράμματος Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV.
Στην Ελλάδα το πρόγραμμα συνδιοργανώνουν η PRAKSIS (www.praksis.gr), το Checkpoint (www.athcheckpoint.gr) και το Κέντρο Ζωής (www.kentrozois.gr).
Απώτερος στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης 2014 είναι να μάθουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι την κατάστασή τους σε σχέση με τον ιό (αν δηλαδή είναι θετικοί ή αρνητικοί στον HIV), καθώς και να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που μαθαίνουν ότι είναι οροθετικοί σε προχωρημένο στάδιο, ενημερώνοντας παράλληλα, για τα οφέλη της εξέτασης HIV.
*«Μίλα για τον HIV. Κάνε το Τεστ».*
Η Εβδομάδα Εξέτασης στοχεύει στο:
- Να ενθαρρύνει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ομάδες υψηλού
ρίσκου σε σχέση με τον HIV να εξεταστούν.
- Να ενθαρρύνει τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να
προσφέρουν την εξέταση για HIV ως μέρος εξετάσεων ρουτίνας σε συγκεκριμένες εγκαταστάσεις και συνθήκες (σε σύμπνοια με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες).
- Να κινητοποιήσει τις οργανώσεις που εργάζονται με τις κοινότητες
ώστε να αυξήσουν τον αριθμό των εξετάσεων που διενεργούν και να προβούν σε ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ τους, ειδικά όταν προέρχονται από διαφορετικές χώρες.
- Να ενημερωθούν περισσότεροι άνθρωποι που διαμορφώνουν πολιτική για τα κοινωνικο-οικονομικά οφέλη που φέρνουν οι πρωτοβουλίες για αύξηση των εξετάσεων για HIV και να τους δοθούν εργαλεία να αξιολογούν τα αποτελέσματα που προκύπτουν από πρακτικές εξετάσεων για HIV.
   Η Εβδομάδα Εξέτασης για τον HIV στην Ελλάδα, όπου παρέχεται η δυνατότητα ανώνυμης και δωρεάν εξέτασης, θα πραγματοποιηθεί σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, την περίοδο  21 - 28 Νοεμβρίου, από τις 10:00 π.μ. έως τις 22:00 μ.μ. .
Στο Δήμο Αχαρνών η δωρεάν  εξέταση για τον HIV, θα πραγματοποιηθεί μέσω κινητής μονάδας η οποία θα βρίσκεται  στην Κεντρική Πλατεία του Αγίου Βλασίου την ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014  από τις 18.00μ.μ.-22.00μ.μ.

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.