Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου-Εκπαιδευτικά Προγράμματα & Ξεναγήσεις
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου-Εκπαιδευτικά Προγράμματα & Ξεναγήσεις

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαιδευτική του διάσταση προσφέρει για το σχολικό έτος 2014-2015 μία σειρά Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων (από 4 έως 18 ετών). Μέσα από τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα: «Τα παιδιά εξερευνούν το μουσείο στο Γκάζι», «Το μυστήριο του Φωταερίου», «Το κυνήγι του Μαύρου Θησαυρού», «Μικροί εργάτες εκπαιδεύονται», «Παράγουμε ΜΑΖΙ-κά», «Το εργοστάσιο + εμείς», «Δώσε τα Φώτα σου!», «Μην το πετάξεις!», κ.ά, οι συμμετέχοντες λειτουργούν ομαδικά και ενεργοποιούν τη φαντασία τους, ανακαλύπτοντας, μέσω διαδραστικών δραστηριοτήτων, την ιστορία και τη σημασία του εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας και έννοιες όπως η βιομηχανική κληρονομιά, η τεχνολογία, η γραμμή παραγωγής, η επιχειρηματικότητα, η ανακύκλωση, κ.ά.
Επιπλέον, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου διοργανώνει ξεναγήσεις για μαθητές Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, ΕΠΑ.Λ., Σ.Δ.Ε., σπουδαστές Ι.Ε.Κ. και ΕΠΑ.Σ. στους χώρους του παλαιού εργοστασίου παραγωγής φωταερίου στο Γκάζι, που λειτουργούν συνδυαστικά με μια ποικιλία θεμάτων που διδάσκονται οι μαθητές των τάξεων αυτών. Μέσα από τη γνωριμία της ιστορίας και της τεχνολογίας του εργοστασίου, μαθήματα όπως η νεότερη και σύγχρονη ιστορία, η τεχνολογία, η χημεία, η φυσική κ.ά. παίρνουν άλλη διάσταση και εφαρμογή, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις των μαθητών και κάνοντας πιο ευχάριστη τη μάθηση.
Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα και οι Ξεναγήσεις για το σχολικό/ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 θα ξεκινήσουν στις 29 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν όλη τη σχολική περίοδο, προσφέροντας στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους την ευκαιρία να ανακαλύψουν το πρώτο βιομηχανικό μουσείο της Αθήνας.
Για κρατήσεις από 2/9 μπορείτε να επικοινωνήσετε στα:
τηλ. 210 3475535, 210 3461589, 210 3475518 fax. 210 3413228
Με email: gasmuseum@athens-technopolis.gr ή να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής στο link: http://www.technopolis-athens.com/web/guest/museum/episkepseis/schools

Επιπλέον πληροφορίες:
Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Για αναλυτικές πληροφορίες για κάθε Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε στο φυλλάδιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
Ημέρες: Δευτέρα με Παρασκευή
Έναρξη: 09.30
Διάρκεια: 50 - 90 λεπτά (ανάλογα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα)
Κόστος συμμετοχής: 2,5€-5€/ άτομο (ανάλογα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα)
Μέγιστος αριθμός μαθητών ανά ομάδα: 25

Ξεναγήσεις:
Ημέρες: Τρίτη με Παρασκευή
Έναρξη: 10.00
(απογευματινές ξεναγήσεις πραγματοποιούνται κατόπιν συνεννόησης)
Διάρκεια: 50-60 λεπτά
Κόστος συμμετοχής: 1 ευρώ/ άτομο
Μέγιστος αριθμός μαθητών ανά ομάδα: 25

Διεύθυνση:

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548
press@athens-technopolis.gr,
Πρόσβαση:
Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»
Παροχές:
Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου διαθέτει Πωλητήριο και καφέ
Για πρόσβαση σε ΑμεΑ παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Τομέα του Βιομηχανικού Μουσείου για περισσότερες πληροφορίες

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.