Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Κληρωθέντες δικαιούχοι προγραμμάτων Αγροτικής Εστίας 2014 και η διαδικασία χορήγησης των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Κληρωθέντες δικαιούχοι προγραμμάτων Αγροτικής Εστίας 2014 και η διαδικασία χορήγησης των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού


Στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ μπορείτε να ενημερωθείτε για τους κληρωθέντες δικαιούχους των προγραμμάτων της Αγροτικής Εστίας
Χρειάζεται να έχετε τον Αύξοντα αριθμό της αίτησης και το Αριθμό Μητρώου του ΟΓΑ



 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. Το πρόγραμμα θα ισχύσει από 1-7-2014 έως 3-5-2015 (καταληκτική ημερομηνία αναχώρησης από το κατάλυμα) και θα εφαρμοστεί σε όλους τους νομούς της χώρας. Η διάρκεια των διακοπών ορίζεται μέχρι έξι (6) ημέρες (μέχρι πέντε διανυκτερεύσεις).
2. Ο αριθμός των δικαιούχων ανέρχεται στα 115.000 άτομα
3. Κριτήριο επιλογής καθορίζεται η κλήρωση, εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής υπερβεί τον εγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων στην οποία προτεραιότητα έχουν όσοι δεν έχουν κληρωθεί τα τελευταία τρία χρόνια. Κατ' εξαίρεση θα μπορούν να συμμετέχουν χωρίς κλήρωση, οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στο παραπάνω πρόγραμμα, με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν προσαύξηση του ποσού της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή λαμβάνουν εξωϊδρυματικό επίδομα παραπληγίας- τετραπληγίας.
4. Οι κληρωθέντες δικαιούχοι θα επιλέγουν το κατάλυμα της προτίμησης τους από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr κατάλογο των συμβεβλημένων τουριστικών καταλυμάτων.
5. Δεν επιτρέπεται να γίνει χρήση του Δελτίου σε τουριστικές μονάδες που βρίσκονται στον τόπο κατοικίας του δικαιούχου (πόλη, κωμόπολη, χωριό κλπ).
6. Το Δελτίο Κοινωνικού Τουρισμού είναι αυστηρά προσωπικό και απαγορεύεται αυστηρά η χρήση του από άλλα άτομα.
7. Οι σχέσεις (Κρατήσεις, Ακυρώσεις, Προκαταβολές, πρόωρες αναχωρήσεις λόγω ανωτέρας βίας κλπ) του δικαιούχου-κοινωνικού τουρίστα με τα τουριστικά καταλύματα, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, διέπονται από τον ισχύοντα Κανονισμό Σχέσεων Ξενοδόχων και Πελατών (Ν.1652/86 ΦΕΚ 167Α/30-10-86, απόφαση 503007) και τις λοιπές ισχύουσες για τα τουριστικά καταλύματα διατάξεις.
ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΔΕΛΤΙΩΝ :
Η κράτηση των δωματίων θα γίνεται μόνο από τον ίδιο τον κοινωνικό τουρίστα και απαγορεύεται ρητά η μεσιτεία για την κράτηση δωματίων από άλλα πρόσωπα διαφορετικά των δικαιούχων, ακόμη και μέσω τουριστικών γραφείων, Κ.Α.Π.Η. ή Συλλογικών φορέων.
Φέτος οι κληρωθέντες για να λάβουν το δελτίο τους από το ΚΕΠ πρέπει να ακολουθήσουν την παρακάτω διαδικασία :
1) Κράτηση δωματίου σε συμβεβλημένο τουριστικό κατάλυμα από το οποίο θα ζητείται να τους αποσταλεί επιβεβαίωση της κράτησης (π.χ. voucher).
2) Τουλάχιστον 21 ημέρες πριν την προσέλευσή τους στο κατάλυμα, μπορούν να εισέρχονται, στη σχετική εφαρμογή, η οποία θα είναι διαθέσιμη στην αρχική σελίδα της επίσημης ιστοσελίδας του ΟΓΑ www . oga . gr για να καταχωρήσουν τα στοιχεία της κράτησης (επωνυμία καταλύματος, διάστημα διαμονή τους).
3) Εντός 2 ημερών από την καταχώρηση της κράτησης στην ανωτέρω ηλεκτρονική εφαρμογή, θα μπορούν να προσέρχονται στο ΚΕΠ για να παραλάβουν τα δελτία.
4) Για την παραλαβή του δελτίου απαραίτητα δικαιολογητικά είναι η αίτηση συμμετοχής και η επιβεβαίωση της κράτησης.
Η διαδικασία είναι υποχρεωτική για την παραλαβή των Δελτίων, στα οποία θα αναγράφονται τα στοιχεία του τουριστικού καταλύματος στο οποίο έγινε η κράτηση. Το δελτίο ισχύει μόνο για το κατάλυμα τα στοιχεία το οποίου είναι προεκτυπωμένα επί αυτού.
Δελτία που δεν θα φέρουν προεκτυπωμένα τα στοιχεία της επιχείρησης κατά την εκτύπωση από το ΚΕΠ θεωρούνται ΑΚΥΡΑ.
ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΕ/ΟΓΑ προς τις ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ (Για παροχή ΔΙΑΜΟΝΗΣ):
Τα ποσά επιδότησης του ΛΑΕ/ ΟΓΑ ανά άτομο / ανά διανυκτέρευση προς τα  συμβεβλημένα τουριστικά καταλύματα για τα προγράμματα Κοινωνικού και Ιαματικού Τουρισμού αποτυπώνονται στον κατωτέρω πίνακα.



ΜΟΡΦΗ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ
ΙΟΥΛΙΟΣ & ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014
Από 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 έως 3 ΜΑΪΟΥ 2015
ΠΟΣΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ
ΠΟΣΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ
ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΙΝΟ
ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ: Για παραμονή σε ξενοδοχεία κλασσικού τύπου, ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων και παραδοσιακά καταλύματα (από 1* έως 5*Lux)
21,00 €
21,00 €
23,00 €
ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ/ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ (2 έως 4 κλειδιά) ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ-ΕΠΑΥΛΕΙΣ
18,50 €
18,50 €
20,50 €
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ (CAMPING)
12,00 €

Στα ανωτέρω ποσά επιδότησης συμπεριλαμβάνονται ο Φ.Π.Α. και όλες οι νόμιμες κρατήσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ:
Η τιμή συμμετοχής του δικαιούχου καθορίζεται από τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων λαμβάνοντας υπόψη τον κοινωνικό χαρακτήρα του Προγράμματος και είναι αυτή που αναγράφεται για το κάθε κατάλυμα στον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ www.oga.gr κατάλογο των συμβεβλημένων τουριστικών καταλυμάτων.
Οι επιχειρηματίες δικαιούνται να εισπράττουν το ποσό συμμετοχής, το οποίο συμπεριλαμβάνει όλες τις νόμιμες επιβαρύνσεις (Φ.Π.Α. κλπ). από τον κοινωνικό τουρίστα χωρίς καμία ευθύνη ή ανάμειξη του Λ.Α.Ε./ΟΓΑ. Οι κοινωνικοί τουρίστες υποχρεούνται να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους κατά την ημέρα αναχώρησής τους από το κατάλυμα.
ΠΡΟΩΡΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ :
α) Σε περίπτωση που δικαιούχος προσέλθει στο κατάλυμα, αλλά δεν επιθυμεί να διαμείνει σε αυτό (δεν πραγματοποιήσει καμία διανυκτέρευση), τότε ο επιχειρηματίας θα επιστρέφει το Δελτίο Κοινωνικού Τουρισμού στον δικαιούχο ασυμπλήρωτο.
β) Σε περίπτωση που ο κοινωνικός τουρίστας αναχωρήσει πρόωρα τότε στα δελτία, όπως και στις αναγγελίες άφιξης, θα πρέπει να αναφέρεται ο πραγματικός αριθμός διανυκτερεύσεων των δικαιούχων.
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :
- Τα Δελτία θα πρέπει να υπογράφονται υποχρεωτικά και από τους δικαιούχους τόσο κατά την παραλαβή από τα ΚΕΠ, όσο και κατά την αναχώρηση από το κατάλυμα.
- Η δαπάνη για τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών (εντός των δωματίων ή διαμερισμάτων) κουζίνας, ψυγείου κλπ, καθώς και για τη χρήση του κλιματισμού-κλιματιστικού δεν επιβαρύνει τον κοινωνικό τουρίστα, για όλα τα τουριστικά καταλύματα, ανεξαρτήτως αν τα δηλώσει ο επιχειρηματίας, ο οποίος υποχρεούται, άνευ αποζημιώσεως ή αμοιβής, να προσφέρει στους κοινωνικούς τουρίστες δικαιούχους του Λ.Α.Ε./ΟΓΑ όλες τις προς τρίτους παρεχόμενες κατά τις σχετικές διατάξεις- παροχές.
- Παιδί ή παιδιά μέχρι πέντε ετών (γεννηθέντα από 1-1-2010 και μετά) θα διαμένουν δωρεάν στο ίδιο δωμάτιο με τους γονείς τους, χωρίς να προστίθεται κλίνη γι αυτά. Στην περίπτωση αυτή, ο δικαιούχος δικαιούται έκπτωση 50% επί της τιμής πόρτας για το πρωινό που θα λάβουν τα παιδιά.
Σε περίπτωση όμως που προστίθεται κλίνη για αυτά στο ίδιο δωμάτιο των γονιών τους, ο δικαιούχος θα επιβαρύνεται με το 50% της συμμετοχής του (του ενός).
- Παιδιά άνω των πέντε ετών (γεννηθέντα μέχρι και 31-12-2009), θεωρούνται κανονικοί δικαιούχοι του προγράμματος και διαθέτουν δικό τους
Δελτίο Κοινωνικού Τουρισμού.
- Σε περίπτωση που μη δικαιούχος του προγράμματος διαμένει στο ίδιο δωμάτιο (δίκλινο ή τρίκλινο) με δικαιούχο προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, θα επιβαρύνεται με το άθροισμα του ποσού της οικονομικής συνεισφοράς του δικαιούχου και του ποσού της ημερήσιας επιδότησης που καταβάλλεται από τον Λ.Α.Ε./ΟΓΑ, ανάλογα με τη λειτουργική μορφή και την κατηγορία του καταλύματος.
- Τα τουριστικά καταλύματα, θα πρέπει να παρέχουν πρωινό στους κοινωνικούς τουρίστες εφόσον το δηλώσουν στην αίτηση συμμετοχής τους, ίδιο με εκείνο που προσφέρουν στους άλλους πελάτες του καταλύματος, σε επαρκείς ποσότητες φροντίζοντας τόσο για την ποιότητα όσο και για τους
όρους υγιεινής. Η σύνθεση του πρωινού να είναι σύμφωνη με τις ισχύουσες αγορανομικές διατάξεις.
- Οι επιχειρηματίες θα πρέπει να συμπληρώνουν το Δελτίο (και τα 3 στελέχη)  παρουσία του κοινωνικού τουρίστα την ημέρα αναχώρησής του, και να του παραδίδουν το στέλεχος του δελτίου που φέρει την ένδειξη «για τον δικαιούχο».



Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.