Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Ο Δήμος Περιστερίου φιλοξενεί τον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

Ο Δήμος Περιστερίου φιλοξενεί τον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης WRO HELLAS συνδιοργανώνει από κοινού με τον Δήμο Περιστερίου, τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα - Λιναρδάτου, τη Διερευνητική Μάθηση Α.Ε. και την ΠΕΚΑΠ τον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.
Η τελετή έναρξης του διαγωνισμού, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα ...του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουνίου 2014 και ώρα 9:30 π.μ., στο Κλειστό Γυμναστήριο Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου».O Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής είναι μια εκδήλωση για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση, που φέρνει σε επαφή τους μαθητές και καθηγητές απ΄ όλη τη χώρα, με σκοπό να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και την δεξιότητα επίλυσης προβλημάτων μέσα από τις προκλήσεις των εκπαιδευτικών διαγωνισμών ρομποτικής.
Τα σχολεία συμμετέχουν έχοντας δημιουργήσει ομάδες των τριών μαθητών, με σκοπό να συμμετάσχουν σε αυτό το διαγωνισμό. Οι συμμετέχουσες ομάδες πρέπει να δημιουργήσουν, σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ένα ρομπότ μοντέλο που να μοιάζει και να συμπεριφέρεται σαν ένα ανθρώπινο αθλητή.
Στόχοι του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους μαθητές η ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντές τους μέσα από την εξερεύνηση των ρομπότ και των ρομποτικών συστημάτων στο σχολείο. Να εισαχθούν στην έννοια της σύγχρονης επιστήμης σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες του σχολείου στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας. Να δοθεί επίσης στους μαθητές μια ευκαιρία για την προώθηση της δημιουργικής σκέψης, τη βελτίωση των δεξιοτήτων επικοινωνίας και συνεργασίας και να ενισχύσει την ικανότητα να αποκτήσουν νέες γνώσεις πολύ σημαντικές για την προοδευτική εκπαίδευση

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.