Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Έκθεση Ζωγραφικής του Βασίλη Παφίλη , στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Κυριακή, 25 Μαΐου 2014

Έκθεση Ζωγραφικής του Βασίλη Παφίλη , στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα

Την έκθεση «Στα ίχνη του μελισσοκόμου», του Βασίλη Παφίλη, εμπνευσμένη από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Ο Μελισσοκόμος», παρουσιάζει ο  Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, στο Πολιτιστικό του Κέντρο «Μελίνα» από 28 Μαΐου έως 25 Ιουνίου.
Ο Βασίλης Παφίλης φτιάχνει  τα έργα του με τα απλά υλικά  που γνώρισε  στα παιδικά του χρόνια ως γιος οικοδόμου-μελισσοκόμου  και εγγονός ξυλουργού, το πριονίδι, το ξύλο, τον κρακελαρισμένο πηλό, την άμμο, το κάρβουνο  αναμειγνύοντας σ’ αυτά  και  χρώματα ακρυλικά που απλώνει  με το χρωστήρα του αλλά και με τη σπάτουλα.
Τα τοπία που ζωγραφίζει ή δομεί ο Παφίλης θυμίζουν τα  πλάνα  που στήνει  ο Αγγελόπουλος, τόπους  βυθισμένους στην αχλή του γκρίζου και μιας ώχρας μουντής που αναδίνουν την εγκατάλειψη της φύσης από τον άνθρωπο και τη διατάραξη της ισορροπίας της.
Οι  αποκομμένες από το σύνολο και ριγμένες μέσα στο χώρο κυψέλες, πηγή της ζωής του ανθρώπου για αιώνες αλλά και πρότυπο μιας  άριστα οργανωμένης κοινωνίας, αποκαλύπτουν με τον πιο έκδηλο τρόπο τη βίαια αποκοπή μας από τις ρίζες μας και  τη διάλυση του κοινωνικού ιστού που όλοι βιώνουμε σήμερα.
Εγκαίνια: Τετάρτη 28 Μαΐου 2014,  ώρα 19:30
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»: Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης – Θησείο, Στάση Μετρό: Κεραμεικός τηλ. 210-3452150
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο: 10:00 – 20:00 & Κυριακή: 10:00 – 14:00
Είσοδος ελεύθερη


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.