Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Ίδρυση Συλλόγου «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. ΙΛΙΟΥ»
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Ίδρυση Συλλόγου «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. ΙΛΙΟΥ»

Ο Δήμος Ιλίου το Φεβρουάριο του 2013 υλοποίησε το πρόγραμμα εθελοντισμού «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους» (ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α) σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εθελοντικής Δράσης για τη Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων και την Αντιμετώπιση Έκτακτων Αναγκών.
Τη Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 οι συμμετέχοντες του προγράμματος στη συνάντηση που πραγματοποίησαν αποφάσισαν την ίδρυση Συλλόγου με την επίσημη ονομασία  «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. ΙΛΙΟΥ» και με τη διακριτική ονομασία «ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. ΙΛΙΟΥ – PRO.T.E.K.T.A. ILIOU».
Τα μέλη της ομάδας έχουν λάβει γνώσεις με θεωρητικά και βιωματικά σεμινάρια (συνολικής διάρκειας 112 ωρών) στους παρακάτω τομείς: Πρώτες Βοήθειες, απεγκλωβισμό θύματος, πρόληψη σεισμού, ναυαγοσωστική, αντιμετώπιση πυρκαγιάς, σχεδιασμό καταυλισμού και διαχείριση πανικού.
Η παραπάνω εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς όπως τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ, τους ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ, τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.), το ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ, το ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, την ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ (Ε.Μ.Α.Κ.) και τη ΚΙΝΗΤΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ (Κ.ΟΜ.Α.Κ.) της ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ.
Ο Σύλλογος θα μπορεί να πραγματοποιήσει σχετικές δράσεις και τίθεται στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιλίου όποτε ζητηθεί.
Η «ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. ΙΛΙΟΥ» συνεχίζει την επιμόρφωσή της και σκοπεύει να διοργανώσει νέους κύκλους σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων, καθώς και συνεχείς δράσεις για την σωστή ενημέρωση των πολιτών.
Απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους Δημότες και κατοίκους του Δήμου που επιθυμούν να συμμετέχουν στην εθελοντική ομάδα.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση  protektailiou@gmail.com και στις υπεύθυνες επικοινωνίας κυρία Αλεξάνδρα Κωτούλια 6942.714.956 και κυρία Μαρία Καραλίδη 6978.496.094

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.