Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Η ΠΡΩΤΗ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΣΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

Η ΠΡΩΤΗ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΣΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ

Μια από τις δομές που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος "Κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας στους Δήμους Αγ. Αναργύρων - Καματερού και Φυλής - ΝΟΣΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ", ο δημοτικός λαχανόκηπος, άρχισε πλέον να ενισχύει με το 10% της χειμωνιάτικης παραγωγής του το Κοινωνικό Παντοπωλείο του ίδιου προγράμματος. Έτσι, οι 300 οικογένειες που καλύπτουν άμεσες ανάγκες τους από το Παντοπωλείο, θα έχουν την ευκαιρία να προμηθεύονται φρέσκα λαχανικά κάθε βδομάδα.
Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013 και περιλαμβάνει τη λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, Κοινωνικού Φαρμακείου, Δημοτικού Λαχανόκηπου, Συσσιτίου, Τράπεζας Χρόνου και Γραφείου Διαμεσολάβησης που εξυπηρετούν άπορους συμπολίτες μας
Οι δράσεις υλοποιούνται από την Ε.Κ.ΠΟ.Σ.Π.Ο «ΝΟΣΤΟΣ» σε συνεργασία με την ΕΡΓΟΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ, η οποία έχει και την ευθύνη για τη λειτουργία του Δημοτικού Λαχανόκηπου.
Μέσω του δικτύου συνεχίζεται επίσης, η συγκέντρωση τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης  κάθε Δευτέρα ως Παρασκευή 09:00-17:00 στα εξής σημεία:
1. Δομή Αγ. Αναργύρων, Λ. Κωνσταντινουπόλεως 160 & Κλεισούρας, Αγ. Ανάργυροι (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Γραφείο Διαμεσολάβησης, Τράπεζα Χρόνου)
2. Δομή Φυλής, Ν. Καμπόλη 31, Άνω Λιόσια (Κοινωνικό Φαρμακείο, Δομή παροχής συσσιτίου)
3. Δημοτικός Λαχανόκηπος, Λ. Δημοκρατίας 61, Άγιοι Ανάργυροι. 


Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.