Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Δυναμιτίζοντας την Εικόνα στο Κέντρο Τεχνών
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Δυναμιτίζοντας την Εικόνα στο Κέντρο Τεχνών

Δέκα εικαστικοί της γενιάς του ΄80, δάσκαλοι και διεθνείς προσωπικότητες παρουσιάζουν την οπτική πολυπλοκότητα των προτάσεών τους, μέσω της έκθεσης  «eXploding – Δυναμιτίζοντας την Εικόνα», που φιλοξενείται από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 28 Δεκεμβρίου 2014, στο Κέντρο Τεχνών στο Πάρκο Ελευθερίας.
Η πρώτη έκθεση του προγράμματος (28 Φεβρουαρίου-23 Μαρτίου), που πραγματοποιείται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, είναι  η (Non ) ex Cathedra του Γιάννη Φωκά.
Για το opus του καλλιτέχνη παρατηρεί η επιμελήτρια Ρεγγίνα Αργυράκη: «…Μέσα από αυτή την στρατηγική, και καθώς προϊόντος του χρόνου ο Φωκάς γίνεται συνεχώς ισχυρότερος μαΐστωρ των τεχνικών του, αλλά και της οικονομίας των ευρημάτων του (όπως οι ροές χρώματος προς διαφορετικές κατευθύνσεις που αίρουν την παρατήρηση του άνω και του κάτω), ο ζωγράφος θέτει εν αμφιβόλω ολόκληρη την προβληματική του Μοντερνισμού, δηλαδή το γεγονός ότι ο εικαστικός καλείται μέσα από μορφές per se να σχολιάσει το πώς βλέπουμε την πραγματική πραγματικότητα. Αμφιβάλλει πια για το αν η πραγματική πραγματικότητα υπάρχει, ή έχει υποκατασταθεί από προσομοιώσεις εξίσου ισχυρά απαιτητικές και εμπλεκόμενες υφερπόντως στην καθημερινή αστική μας πραγματικότητα. Είναι ο τρόπος του να μας καλέσει σε επανάσταση απέναντι στο οπτικά αυτονόητο. Είναι ο τρόπος του να μας επισημάνει την ανάγκη για κριτική ενεργητική όραση (active vision).
Είναι για αυτό το λόγο που το opus του Φωκά μπορεί άνετα να συμπαραταχθή με τους παρόμοιους προβληματισμούς των Tim Mara, Paul Huxley και Nick de Ville με απώτερο σκοπό την υπερφαλάγγιση της κυριολεκτικά απειλητικής οπτικής σούπας μέσα στην οποία σχεδόν βυθιζόμαστε.»
Ο Γιάννης Φωκάς, από τους χαρακτηριστικότερους ζωγράφους της γενιάς του, μαθητής του Γ. Μόραλη και του Δ. Κοκκινίδη ανέπτυξε τις αισθητικές του προτάσεις στην Αθήνα και το Παρίσι, ενώ σήμερα είναι καθηγητής και διευθυντής του Δ’ εργαστηρίου ζωγραφικής της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.
Στο πρόγραμμα eXploding – Δυναμιτίζοντας την Εικόνα  θα εκθέσουν οι καλλιτέχνες: Γιώργος Σκυλογιάννης (2-25/5), Μιχάλης Μανουσάκης (30/5-22/6), Γιώργος Τσάρας (27/6-20/7), Ξενοφών Σαχίνης & Γιώργος Γκολφίνος (29/8 – 21/9), Δημήτρης Ζουρούδης & Γιώργος Χαρβαλιάς (26/9-19/10), Τάκης Ζερδεβάς & Κυριάκος Μορταράκος (5/12-28/12).
Την επιμέλεια του προγράμματος eXploding έχει η Ρεγγίνα Αργυράκη.
Συνεπιμελητές: Δρ. Ηλίας Κορομηλάς, Βασίλης Γκοιμίσης, Αννα Ντινοπούλου.
Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, ώρα 19.30
Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων: Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, τηλ.: 210 72 24 028
Στάση ΜΕΤΡΟ: Μέγαρο Μουσικής                                          
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη  – Σάββατο:  10.00 –20.00, Κυριακή  10.00 – 14.00
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Προσθέστε το σχόλιό σας…. την άποψή σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.