Κατάλογος σελίδων BIOTEYMA_blog ΒΙΟΤΕΥΜΑ Τρόπος Ζωής Ποιότητα Ζωής: Ξεκινάει η διάθεση των Δελτίων για τους δικαιούχους του προγράμματος «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» Γ΄ ΗΛΙΚΙΑΣ 2012 - 2013
Τι είναι βιολογική Γεωργία;;;

Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία είναι ένα αγροτικό σύστημα διαχείρισης το οποίο παρέχει στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων ενώ ταυτόχρονα σέβεται την ισορροπία των οικοσυστημάτων.

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκινάει η διάθεση των Δελτίων για τους δικαιούχους του προγράμματος «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» Γ΄ ΗΛΙΚΙΑΣ 2012 - 2013

Ο  Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) θέτει σε εφαρμογή το Πρόγραμμα  «Τουρισμός για όλους» Γ΄ ΗΛΙΚΙΑΣ  2012 – 2013,  το οποίο θα ισχύσει από 1.10.2012 έως 31.5.2013.
  • Δικαιούχοι του Προγράμματος
Δικαιούχοι του Προγράμματος με τα προστατευόμενα μέλη τους, είναι όλοι όσοι έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό έτος της ηλικίας τους και άνω,  είναι  δε συνταξιούχοι λόγω γήρατος ή λόγω αναπηρίας, ανεξαρτήτως εισοδήματος υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων της Εργατικής Εστίας ή της Αγροτικής Εστίας .
Δεν δικαιούνται Δελτίου Γ΄ Ηλικίας  οι εξής :
1. Οι συνταξιούχοι, δικαιούχοι προγραμμάτων της Εργατικής Εστίας και της Αγροτικής Εστίας (δηλαδή οι ασφαλισμένοι του Ο.Γ.Α.) ανεξάρτητα αν έκαναν χρήση  ή  όχι του δικαιώματος τους για οποιονδήποτε λόγο.
2. Όσοι πήραν Δελτία ενός  από τα υποπρογράμματα (εξαήμερων διακοπών ή Γ΄ηλικίας) του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» του Ε.Ο.Τ.  κατά το διάστημα 14-7-2011 έως 31-05-2012 ή συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Εξαήμερων διακοπών  του Ε.Ο.Τ.  του τρέχοντος έτους.
• Μεμονωμένοι δικαιούχοι θεωρούνται οι άγαμοι και τα άτομα που δεν έχουν προστατευόμενα μέλη.
• Προστατευόμενα μέλη θεωρούνται οι σύζυγοι οι οποίοι τελούν υπό την οικονομική προστασία των κύριων δικαιούχων καθώς  και τα προστατευόμενα τέκνα.
• Προστατευόμενα τέκνα  θεωρούνται όλα τα ανήλικα τέκνα ηλικίας κάτω των 18 ετών  ή των 24 ετών εφόσον είναι άνεργοι ή των 26 ετών εφόσον συνεχίζουν να σπουδάζουν. Τα  τέκνα τα οποία αποφοίτησαν μέσα στο 2011 συμπεριλαμβάνονται στα προστατευόμενα μέλη.

 Ειδικές κατηγορίες δικαιούχων
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 67% και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, εφόσον ανήκουν σε μια από τις κατηγορίες δικαιούχων της προηγούμενης παραγράφου. Τα άτομα με αναπηρία και τα προστατευόμενα μέλη τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν δελτία του Προγράμματος,  κάθε χρόνο σε ένα μόνο από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους»   και πάντα εφόσον δεν δικαιούνται Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού από τον Οργανισμό Αγροτικής Εστίας ή από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας.
.
  •  Δικαιολογητικά 
Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να λάβουν Δελτία του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» Γ΄ Ηλικίας, θα πρέπει να προσκομίσουν στα ΚΕΠ τα παρακάτω δικαιολογητικά:
α) Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής ταυτότητας
β) Φωτοαντίγραφα των βιβλιαρίων ασθενείας σε ισχύ από τα οποία να προκύπτουν τα στοιχεία του ασφαλισμένου και των προστατευομένων μελών του.
γ) Απόδειξη κράτησης μέσω Τράπεζας σε ένα από τα καταλύματα που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα και αναφέρονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο καταλυμάτων  του Ε.Ο.Τ., για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο το κατάλυμα συμμετέχει στο Πρόγραμμα.  Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει κάποιο υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή του δικαιούχου μπορεί να υποβληθεί απόδειξη κράτησης μέσω ΕΛ.ΤΑ. η οποία όμως θα συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου ότι πρόκειται για κράτηση σε συγκεκριμένο κατάλυμα.
  • Πρόσθετα δικαιολογητικά
1. Οι συνταξιούχοι από έμμισθη εργασία χωρίς ασφάλεια Δημοσίου θα προσκομίζουν βεβαίωση του Ασφαλιστικού Φορέα, ότι δεν είναι δικαιούχοι της Εργατικής Εστίας και δεν τους παρακρατούνται εισφορές για το σκοπό αυτό. 
2. Για τα προστατευόμενα τέκνα λόγω σπουδών θα συνυποβάλλεται αντίγραφο πιστοποιητικού σπουδών ή φωτοαντίγραφο φοιτητικής ή σπουδαστικής ταυτότητας. Η ηλικία των προστατευομένων μελών θα αποδεικνύεται από την αστυνομική τους ταυτότητα (για τους άνω των 14 ετών) ή από τη ληξιαρχική πράξη γέννησης. Για τα άνεργα τέκνα ως 24 ετών θα προσκομίζεται σχετική βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ.

3. Τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω θα προσκομίζουν φωτοαντίγραφο Απόφασης Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής από την οποία να προκύπτει το ποσοστό αναπηρίας. Η αναγκαιότητα συνοδείας προκειμένου να χορηγηθεί Δελτίο σε συνοδό θα προκύπτει μόνο από σχετική βεβαίωση της Υγειονομικής Επιτροπής. Δεν απαιτείται περαιτέρω βεβαίωση για την αναγκαιότητα συνοδείας μόνο στις ακόλουθες περιπτώσεις αναπηρίας:
• Ολική τύφλωση
• Βαριά Νοητική Στέρηση
• Βεβαιωμένη αναπηρία άνω του 80%
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Οι δικαιούχοι που υποβάλλουν τα δικαιολογητικά σε φωτοαντίγραφα και τα οποία θα πρέπει να είναι σε ισχύ, θα πρέπει να προσκομίζουν και τα πρωτότυπα για την απαραίτητη ταυτοποίηση.

Διάθεση των Δελτίων και Ηλεκτρονική Ενημέρωση των δικαιούχων  
  • Όλες οι πληροφορίες του Προγράμματος, τα συμμετέχοντα καταλύματα, οι τιμές των καταλυμάτων και κάθε άλλη λεπτομέρεια, θα διατίθενται ηλεκτρονικά από τα Κ.Ε.Π., από τις κατά τόπους Π.Υ.Τ. και γραφεία του ΕΟΤ, από το site του Ε.Ο.Τ. www.gnto.gov.gr ή www.visitgreece.gr και από ειδικό τετραψήφιο αριθμό του ΕΟΤ.
  • Τα Δελτία του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» Γ΄ Ηλικίας  , θα διατίθενται από τα  Κ.Ε.Π. (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών) όλης της επικράτειας, καθημερινά εκτός αργιών, καθ΄ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος και μέχρι εξαντλήσεως των 5.000 δελτίων που θα διατεθούν συνολικά.

 Επιδότηση Ε.Ο.Τ.
Η ημερήσια επιδότηση από τον ΕΟΤ ορίζεται στα 22,00€ ανά άτομο ανά διανυκτέρευση για όλες τις μορφές και κατηγορίες καταλυμάτων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Το ανωτέρω ποσό υπόκειται σε:
- 8% προείσπραξη φόρου εισοδήματος (χορηγείται η ανάλογη βεβαίωση από την Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών του Ε.Ο.Τ.)
- 3% κράτηση υπέρ Μ.Τ.Π.Υ.

Τουριστικοί προορισμοί
Οι κάτοχοι των Δελτίων   «Τουρισμός για όλους» Γ΄ Ηλικίας  έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν διακοπές σε όλη την Επικράτεια .

Διάρκεια διακοπών
Η διάρκεια των διακοπών ορίζεται μέχρι τις πέντε (5) διανυκτερεύσεις, οι οποίες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το χρόνο ισχύος του Προγράμματος, δηλαδή 31η Μαίου 2013.

Καταλύματα
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων καθώς και τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες τουριστικές επαύλεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις, όλων των τάξεων που διαθέτουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας, έχουν όλα τα δικαιολογητικά σε ισχύ και περιλαμβάνονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο καταλυμάτων του προγράμματος.

Καταγγελίες
Για τυχόν παράπονα ή καταγγελίες, οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Μελετών & Επενδύσεων του ΕΟΤ (210 8707720, 8707707,) και τον τετραψήφιο αριθμό του Ε.Ο.Τ. 1572 και στο e-mail : meletes_ependyseis@gnto.gr
                                                                   

Δείτε εδώ αναλυτικά τα δικαιολογητικά και της προϋποθέσεις στην προκήρυξη τους προγράμματος (word)

Δείτε εδώ τον κατάλογο των τουριστικών καταλυμάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (pdf)

ΔΙΑΘΕΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ Γ΄ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΠΟ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 1Η  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Αφήστε τα σχόλια σας…. τις απόψεις σας …
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

πειτε την γνώμη σας .....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Biotevma.blogspot.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τα σχόλια των επισκεπτών. Ο σχολιαστής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιοδήποτε περιεχόμενο καθιστά διαθέσιμο μέσω του συστήματος σχολιασμού.